Röviden

MN
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ajánlat
Az Internazionale elnöke, Massimo Moratti kijelentette: reméli, hogy labdarúgója, Samuel Eto’o elkel, mivel az orosz Anzsi Mahacskala viszszautasíthatatlan ajánlatot tett érte. Keresztapa arcán hamiskás a mosoly.

Tovább szivárog a Shell platformja
Sikerült részlegesen megfékezni a Shell északi-tengeri fúrótornyának olajszivárgását; a szennyezés két forrása közül az egyiket betömték, a másik azonban még ereszt – értesült a Guardian című brit lap. Emlékezetes, a Gannet Alpha nevű platform csővezetéke múlt szerdán megsérült, azóta több mint 200 tonna olaj került a vízbe. Szakértők szerint az Északi-tengeren tíz éve nem volt hasonló méretű szennyezés. (MN)

Drogdíler őrizetben
Hét kiló hasist foglaltak le Budapesten – közölte tegnap a rendőrség. A nyomozók előzetes információgyűjtés után jutottak el egy 40 éves férfihoz, akire hétfő este a Karolina út és a Hamzsabégi út kereszteződésében csaptak le, amikor vevőjének 300 gramm hasisgyantát adott át. A díler autójának hátsó ülése alól további 6,7 kilónyi hasisgyantagyanús anyag is előkerült. A férfit őrizetbe vették. (MTI)

Trolivezeték okozott sérülést Szegeden
Könnyebben megsérült az a lány, akit egy leszakadt trolivezeték talált el tegnap Szeged belvárosában. A jármű a Híd utca felől kanyarodott a Stefánia irányába, amikor a troli áramszedője kiugrott a helyéről, és elszakította a felső vezetéket. A sebesültet a mentők kórházba szállították. (MTI)

Tragikus ütközés Moszkvában
Négyen meghaltak Moszkvában tegnap, amikor frontálisan ütközött két száguldó autó a Szadovoje gyűrűn. A rendőrség szerint az egyik sofőr elveszítette uralmát járműve felett. A baleset okainak tisztázását nehezítheti, hogy az óriási költségekkel felszerelt moszkvai térfigyelő kamerák jelentős része nem működik. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 2, 3, 4, 10, 27, 28, 35. Második sorsolás: 1, 4, 9, 14, 23, 24, 30. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.