Röviden

MTI
2011. 08. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kap pénzt a BKV
Még e hónapban megkapja a BKV a támogatás hiányzó részét – reagált a Főpolgármesteri Hivatal Atkári János azon állítására, miszerint ha augusztus végéig nem érkezik meg a kormány által ígért kilencmilliárdos extra támogatás, a BKV fizetésképtelenné válik. (MTI)

Jogorvoslatot kérnek a szocialisták
Az Alkotmánybírósághoz fordult Mesterházy Attila az MSZP népszavazási kezdeményezésének elutasítása miatt. A párt elnöke szerint nem válhat gyakorlattá a visszamenőleges hatályú jogalkotás, a szocialisták ezért nem törődnek bele, hogy az Országos Választási Bizottság elutasította az annak tilalmára vonatkozó népszavazási kezdeményezésüket. (MTI)

Halálbüntetést akar a Jobbik
Az emberölés minősített eseteiben a halálbüntetés visszaállítását követeli a Jobbik. Az ellenzéki párt az uzsora-bűncselekmények büntetési tételeinek emelését, a büntetőjogi tényállás újragondolását is sürgeti, mivel szerintük a legfeljebb három évig terjedő börtönbüntetésnek nincs elrettentő ereje. Az uzsora-bűncselekmények felderítéséhez a titkosszolgálatokat is igénybe vennék. (MTI)

Eladó vadászrepülők
Hat MiG–29B típusú és két MiG–29UB típusú vadászrepülőgép, s a hozzájuk rendszeresített húsz darab RD–33 típusú tartalékhajtómű megvásárlására hirdetett nyilvános, egyfordulós pályázatot a honvédelmi tárca a kormányzati portálon. A hat elfogó és két gyakorló vadászrepülőt két hajtóművel adják, ezek minimálára összesen bruttó 3,457 milliárd forint, míg a húsz hajtómű kezdőára áfával csaknem 631 millió forint. (MTI)

Finn helikopterek a honvédségnek
Augusztus 26-án várják a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre azt a bérelt ukrán–orosz An–124-es óriás szállítógépet, amely Magyarországra hozza a finn haderő által a honvédségnek ajándékozott két Mi–8-as szállítóhelikoptert – értesült lapunk. A tranzakcióhoz szükség volt az eredeti szovjet gyártó orosz jogutódjának hozzájárulására is, s ez több hónapos késedelmet okozott.Úgy tudjuk, a harmincéves, de jelentős üzemidő-tartalékkal rendelkező gépek használatba vétele „létfontosságú” a kritikus helyzetben lévő szolnoki helikopteres alakulat hadrafoghatóságának megőrzéséhez. (Z. G.)

Máris fizettek Gyöngyöspatán
Tegnap először vehették fel havi munkabérük – nettó 60 600 forint – időarányos részét azok a gyöngyöspatai közmunkások, akik augusztus elsejétől a Belügyminisztérium szervezte közmunka-mintaprogramban az erdőtelepítés előkészítését végzik – közölte a tárca. A közfoglalkoztatási program kommunikációs felelőse tudatta azt is: a programban negyvenen végeznek erdőgazdálkodási munkát, többségük Gyöngyöspatán lakik, átlagéletkoruk 35 év, a legfiatalabb 18, a legidősebb 58 éves. A program eltelt két hetében minden foglalkoztatott időben megjelent a munkahelyén, lemorzsolódás nem volt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.