Röviden

MTI
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Békeidők
Győr
Az elmúlt hetek rendbontásai nyomán keletkezett károk bejelentéséhez Angliában egy, a hatóságok által kiosztott űrlapot kell kitölteni. Az íveken a dokumentumok keltezésénél az évszám első két számjegyeként 19 van megjelölve. Tizenkét éve nem tűnt fel senkinek.

Magyar gyilkos Londonban?
Előzetes letartóztatásba került a 31 éves B. Attila Angliában, akit azzal gyanúsítanak, hogy a közelmúltban egy magyar férfival és egy angol nővel végzett Londonban. A nyomozók szerint a terhelt több késszúrással megölte Londonban a 20 éves V. Tibort és annak angol barátnőjét, Alice A.-t. A fiatalok maradványaira múlt szerdán találtak rá a helyi hatóságok. Az áldozatok és a feltételezett elkövető egy helyen, a Heathrow repülőtér közelében lévő Radisson Edwardian Heathrow Hotelben dolgoztak. (MN)

Öngyilkos akart lenni a ráckevei gyújtogató
Valószínűleg öngyilkossági szándékból a házban lakó férfi locsolta fel éghető anyaggal a helyiségeket és emiatt ütött ki tűz egy lakásban tegnap Ráckevén. A lángok maguktól is kialudtak, az 55 éves férfi azonban súlyosan megégett. Az eset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja. (MTI)

Kigyulladt egy tankhajó
Kigyulladt a Polaris nevű argentin tankhajó a Paraguay folyón, Villeta város közelében,
50 km-re délre a paraguayi fővárostól szombaton. A több ezer liter üzemanyagot szállító tankhajón azután csaptak fel a lángok, hogy összeütközött egy paraguayi vontatóhajóval. A balesetben négyen eltűntek. (MTI)

Megemlékezés Fonyódon
Lányi Antal, Lancendorferre, a Balatont elsőként átrepülő pilótára emlékeztek a hét végén Fonyódon. A Nagyváradon született pilóta 1911. augusztus 13-án Badacsonyban emelkedett gépével a magasba, és hat és fél perces repülés után Fonyódon landolt. A tó fölött 150 méter magasan szárnyaló és a déli parton célba érő, bátor pilóta érdemeit Knoll Gyula nyugalmazott repülőezredes méltatta. Részt vett a fonyódi kikötőben rendezett megemlékezésen Simicskó István honvédelmi minisztériumi államtitkár és Farkas Bertalan űrhajós dandártábornok is. (G. J. A.)

Túl gyorsan haladt a lengyel vonat
A Varsó–Katowice között közlekedő intercity szerelvény múlt pénteken történt balesetének fő oka az volt, hogy a vonat túl gyorsan haladt egy olyan pályaszakaszon, ahol sebességkorlátozás volt érvényben. Egy utas életét vesztette, 84-en pedig megsérültek, amikor a szerelvény 280 utassal kisiklott.
A hatóságok őrizetbe vették a mozdonyvezetőt, de egyelőre sokkos állapotban van.

Nyerőszámok
Ötös lottó: 20, 56, 63, 68, 84.
Joker: 608364. Hatos lottó:
1, 9, 18, 21, 27, 33. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.