Röviden

MN
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabadtéri színpad épül Hévízen
Fesztiválok és más rendezvények megtartására is alkalmassá válik a hévízi római kori villa körül kialakított romkert, amely őszre szabadtéri színpaddal egészül ki. A hévízi önkormányzat tájékoztatása szerint augusztus elején kezdődtek el a munkálatok, amelyek fedezetét uniós pályázat biztosítja.
Az átalakítás során szabadtéri színpadon kívül többek között nézőtérrel, játszótérrel, pihenőpadokkal gazdagodik a romkert. A beruházás szeptember végére készül el. (MTI)

Hollywood online térnyerése
A hollywoodi filmstúdiók online forgalmazással törhetnek be a rohamosan fejlődő kínai szórakoztatóipari piacra: ez ráadásul gátat vethet a filmkalózkodásnak is. A kínai Youku és Sohu online videoplatform már le is szerződött a Disney- stúdióval és a CBS Corporationnel, így néhány amerikai tévésorozat már online kerül a kínai monitorokra, és várhatóan tovább bővül a repertoár. Az internetes vonal ígéretes lehetőség az amerikai filmiparnak a kínai piac meghódítására, ahol évente húsz külföldi filmet vetíthetnek a mozik, s óriási veszteségeket okoznak a kalózfelvételek. (MTI)

Gyászol az indiai filmvilág
Meghalt az egyik legnépszerűbb indiai filmszínész, Shammi Kapur. A színészt az indiai filmgyártás fellegvárának, Mumbainak egyik kórházában érte a halál 79 éves korában. Shammi Kapur a neves színész- és rendezőcsalád tagja volt. Az ötvenes-hatvanas évek indiai szerelmesfilmjeinek népszerű hőse, utolsó filmszerepét 2006-ban játszotta. (MN).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.