Röviden

MTI
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véres ünnep
Iszlámábád. Több merénylet zavarta meg a függetlenség napi ünnepségeket Pakisztánban. Egy szállodában pokolgép robbant, egy támaszpontot pedig rakétatámadás ért, aminek következtében legalább 14 ember vesztette életét. Pakisztánban augusztus 14-én van a függetlenség napja, ez az egyik legnagyobb nemzeti ünnep. A nagy terrorfenyegetettség miatt vasárnapra teljes létszámban riadókészültségbe helyezték a rendfenntartó erőket. (MTI)

Délvidéki István-szobor
Apatin. Felavatták a Délvidék első Szent István-szobrát vasárnap Apatinban, a nyugat-bácskai város alapításának ezredik évfordulója alkalmából. Varga Attila gödöllői kőfaragóművész alkotását a település központjában, a templom mellett állították föl. (MTI)

Lecsaptak a kurd gerillák
Ankara. Kurd gerillák lesből rajtaütöttek egy katonai konvojon Törökország keleti részén szombat este, és három katonát megöltek. Biztonsági források közlése szerint az iraki határ közelében, Sirnak tartományban támadtak meg járőröző katonákat a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű kurd szervezet gerillái, s a kibontakozó tűzharcban három katonával végeztek.

Izraeli tüntetés
Tel-Aviv. Több tízezren tüntettek szombat este Izraelben a magas megélhetési költségek miatt. A zsidó államban immár negyedik hete tartanak a tiltakozó megmozdulások. Felmérések szerint az izraeliek 88 százaléka egyetért a tiltakozások céljával, és 53 százalékuk azt mondta, hajlandó részt venni a tüntetéseken. A tüntetők szeptember 3-ra 50 izraeli városra kiterjedő, egymilliós tüntetést hirdettek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.