Röviden

MTI
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

LMP-feljelentés Tibet-ügyben
Feljelentést tett a tibeti tüntetőkkel és tibeti származásúakkal szembeni júniusi – a kínai kormányfő látogatásának idején – budapesti hatósági fellépés kapcsán, ismeretlen tettes ellen az LMP frakcióvezetője. Schiffer András szombaton hivatali visszaélés elkövetése, annak kísérlete, illetve arra való felbujtás miatt fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz. A feljelentő szerint a hatóságok törvényes indokolás nélkül léptek fel a tibetiek és a tüntetők ellen. A párt közleményében azt írta: az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint is sérült a szabad véleménynyilvánítás joga és az emberi méltósághoz való jog. A Legfőbb Ügyészség illetékese szerint az ombudsman jelentéséből nem olvasható ki, hogy a rendőri fellépés során bűncselekmény történt volna. (MTI)

Kevesebb a feketemunkás
Csökkent a feltárt feketefoglalkoztatás az első fél évben; az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség ellenőrzései csaknem 7500 munkavállalót érintően tártak fel munkaszerződés és bejelentés nélküli munkavégzést, míg a tavalyi első hat hónapban több mint 19 000 dolgozót alkalmaztak feketén. 2011 első fél évében a munkáltatók 42 százalékánál találtak jogsértéseket; a szabálytalan munkáltatókra 710,8 millió forint büntetést szabott ki. (MTI)

Csődközelben a Perényi 1
Bezárás fenyegeti a romák elleni támadássorozat gyanúsítottjai révén hírhedtté vált debreceni Perényi 1 Clubot, ahol a hat halálos áldozatot követelő bűntény négy vádlottja dolgozott. Zenei programjaik szervezője – aki a büntetőper egyik tanúja – szerint megbélyegzetté vált a szórakozóhely, s az ingyenes programok sem vonzzák az embereket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.