Röviden

MN
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olcsóbb lehet a benzin
Bár az olaj árfolyama a napokban már felfelé mozdult, a finomított termékárak dollárban mért átlagos heti jegyzésárai jelentősebb csökkenést mutattak. Ezt ráadásul még a forint árfolyamának mérsékelt gyengülése sem tudta erodálni, így szerdán várhatóan tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak – áll a portfolio.hu elemzésében. (MN)

Breivik Utoyán
A norvég rendőrség Utoya szigetén a július 22-i kettős merénylet tettese, Anders Behring Breivik részvételével rekonstruálta a mészárlást – közölték Oslóban. A rövid hivatalos közlemény csak annyit tartalmaz, hogy Breiviket szombaton kihallgatták a szigeten. A nyolc órán át tartó rekonstrukciót filmre vették, és bizonyítékként fogják felhasználni. A férfi július 22-én 69 fiatalt lőtt agyon a szigeten lévő táborban. (MTI)

Tripoli kapujában a lázadók
A líbiai felkelők pozíciókat foglaltak el a Tripolitól ötven kilométerre nyugatra fekvő Závija városban, és azt állítják, hogy küszöbön áll a főváros, Tripoli bekerítése – jelentették a helyszínről tudósítók. A tripoli kormány azt állítja, hogy teljesen az ellenőrzésük alatt tartják a települést, de a helyszíni beszámolókban az áll, hogy a felkelők behatoltak a központba, ahol kitűzték a zászlajukat egy minaret tetejére. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.