Röviden

MN
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eto’o közel Mahacskalához
Olasz lapértesülések szerint az Internazionale labdarúgócsapatának kameruni támadója, Samuel Eto’o ma orvosi vizsgálaton vesz részt Rómában – akárcsak korábban Dzsudzsák Balázs –, mielőtt ő is az orosz Anzsi Mahacskalához szerződik. A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, 31 éves csatárért az Anzsi hírek szerint 35 millió eurót fizet az Internek. Eto’o akár már a vasárnapi, Dinamo Moszkva elleni hazai bajnokin pályára léphet. (MN)

Finn siker
A férfi kosárlabda-válogatottunkat pénteken Szolnokon legyőző finn együttes hazai pályán 68-56-ra nyert a portugálok ellen az Európa-bajnoki pótselejtező tegnapi mérkőzésén.
A csoport állása: 1. Finnország 4 pont, 2. Portugália 3, 3. Magyarország 2 – minden csapat
még kétszer lép pályára, s az első kettő jut ki az Eb-re. (MN)

Vereségek
A kínai Sencsenben zajló Universiadén, az egyetemisták és főiskolások világjátékán férfi asztalitenisz-csapatunk a negyeddöntőben kikapott Tajvantól, így az 5–8. helyen végzett. Férfi kosárlabda-válogatottunk harmadik meccsét is elvesztette, 78-54-re maradt alul a finnekkel szemben. (MN)

Arn Gréta a 61.
A múlt heti torontói tornán második fordulós, ám a cincinnati viadal selejtezőjében elbukó Arn Gréta legjobb magyarként nyolc helyet javítva feljött a 61. pozícióba a női teniszezők legfrissebb világranglistáján. Szávay Ágnes 124., Czink Melinda 166., Babos Tímea 197. A WTA rangsorát változatlanul a dán Caroline Wozniacki vezeti, ám a második helyen immár az orosz Vera Znonarjova áll, megelőzve a belga Kim Clijsterst. (MTI)

Szlovák centerrel
Az előző szezonban a horvát Jug Dubrovnikban játszó, szlovák válogatott Lukas Seman egyéves szerződést kötött a bajnoki címvédő Eger férfi vízilabdacsapatával. A korábban Pécsen is szereplő pólós a két együttes januári Euroliga-meccsén négy gólt lőtt az Egernek. Seman 24 éves, 202 cm magas, és kassai tanulmányai miatt szeretett volna közelebbi csapathoz szerződni. (MTI)

Mehlmann távozik
Elhagyja a Veszprém Barabás női kézilabdacsapatát Mehlmann Ibolya. A korábbi válogatott, 29 éves átlövő engedéllyel próbajátékra utazott a Bajnokok Ligájában érdekelt Krim Ljubljanához. A klubvezetők elfogadták a játékos érveit, nem gördítenek akadályt a távozása elé annak ellenére sem, hogy Mehlmannt szerződés köti a Veszprémhez. Az átlövő azt a kockázatot is vállalta, hogy sikertelen próbajáték esetén sem térhet vissza eddigi csapatához. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.