Röviden

MN
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszüntetett nyomozás
A Szegedi Nyomozó Ügyészség megszüntette a nyomozást annak a szegedi törzsőrmesternek az ügyében, aki 2011 januárjában bántalmazott egy roma fiatalembert, s tettéről így számolt be a Facebook közösségi oldalon: „Cigány fejét rúgtam a földön.” A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda által megbízott ügyvéd közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt tett feljelentést. A vádhatóság azzal indokolta a nyomozás megszüntetését, hogy az elkövető tagadta a terhére rótt cselekményt, és nem lehetett a rasszista motivációt bizonyítani. (MN)

Terhességi teszttel riogat az MSZP
Adatvédelmi biztoshoz fordul, ha az új munka törvénykönyve lehetőséget ad a munkaadóknak, hogy terhességi tesztet végeztessenek az álláskeresőkkel – közölte tegnap a szocialista Korózs Lajos. Válaszában Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz) leszögezte: az MSZP nap mint nap telekürtöli a sajtót hazugságokkal. Majd kitért arra, hogy Korózs állításával szemben a törvénytervezetben már megerősítették a kismamák munkajogi védelmét. A kormánypárti politikus hozzátette: ahogy most, úgy a jövőben sem lesz lehetőség arra, hogy a munkaadó terhességi tesztet végeztessen a dolgozóval. (MTI)

Az AB-hez fordulnak az érdekvédők
A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint alkotmányellenes az a rendelkezés, amely szerint bizalomvesztésre és méltatlanságra hivatkozva felmenthetők állásukból a kormánytisztviselők, ezért az Alkotmánybírósághoz (AB) fordulnak. Az is alaptörvénybe ütközik szerintük, hogy az ügyfélszolgálati feladatok ellátásával összefüggő munkakört betöltők részére nem munkaszüneti nap július elseje, a köztisztviselők napja. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.