Röviden

MN
2011. 08. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anyagcsere
Ludwig
Antwerpen szennyvizében mutatható ki a legtöbb kokain és egyéb „anyag” Európában, London és Amszterdam is dobogós helyen áll a fogyasztás terén. Még jó, hogy mindhárom ország polgárai markáns sörivók, így mégiscsak jobban felhígítva jut a drog a természetbe.

Puskával lőtte meg magát
Életveszélyes fejsérülést szenvedett dombrádi lakásában egy 40 éves asszony hétfőn, amikor a kezében, eddig tisztázatlan körülmények között elsült egy muzeális, magyar gyártmányú flóbertpuska. A fegyver tartásához a családnak nem volt engedélye. A rendőrség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés megalapozott gyanújával indított nyomozást. (MTI)

Amerikai őrizetben a bombás zsaroló
Az amerikai Kentucky állambeli Louisville-ben őrizetbe vették azt az 51 éves ausztrál üzletembert, aki a gyanú szerint augusztus 3-án betört az ausztráliai Sydney egyik házába, bombának látszó szerkezetet erősített az otthon lévő 18 éves lány nyakára, majd zsaroló levelet hátrahagyva távozott.
A tűzszerészeknek tíz órába telt, amíg a tárgytól megszabadították a lányt. A hír bejárta a világsajtót, de a zsaroló levél tartalmát nem tették közzé. (MTI)

Végzetes ütközés a 4-es főúton
Autó és kamion ütközött tegnap a 4-es főút kisvárdai szakaszán, az előbbi járművet vezető férfi a helyszínen életét vesztette. A magyar rendszámú személykocsi eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a főutat lezárták, a forgalom váltakozó irányú terelés mellett zajlott. (MTI)

Öten haltak meg egy maja szaunában
Öt ember – egy apa, két fia és két rokonuk – fulladt meg a hét végén Guatemala északi részén egy maja hagyományok szerint működő szaunában, azaz temazcálban a San Ildefonso Ixtahuacán nevű faluban. A család izzasztó gőzfürdőt vett a temazcálban, amely a maja kultúrában a megtisztulás hagyományos rituáléjának a helyszíne. Ezúttal azonban füst is kerülhetett az iglu formájú gőzkunyhóba, s a szaunázók megfulladtak. (MTI)

Végső búcsú Weber Lajostól
Augusztus 24-én, szerdán 15 órakor a Szent család plébánia (Bp. VI., Szondi u. 67.) urnatemetőjében helyezik örök nyugalomra az 59 éves korában elhunyt Weber Lajos fotóriportert, az MTI, a Reform, a Mai Nap, a Magyar Nemzet és a Népszava egykori munkatársát. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.