Röviden

MN
2011. 08. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őszödi beszéd: elévült a csalás?
Aki szándékos hazugsággal megtéveszti a választót, az a büntető törvénykönyv szerint választási csalást követ el. Gyurcsány Ferenc a 2006-os őszödi beszédben azt mondta, mindent megtett azért, hogy ne kerüljenek elő olyan iratok, amelyek a kampányukban ígértekkel ellentétes valódi szándékaikat lelepleznék – nyilatkozta a Helyi Témának Berényi András jogi szakértő, hozzátéve: a cselekmény mára elévült. Annak viszont nincs akadálya – vélte –, hogy parlamenti vizsgálóbizottságban kérjék számon
e tettet. (MN)

Fejlesztés a koraszülöttekért
Uniós támogatással korszerűen felszerelt, harmincágyas koraszülött intenzív osztályt alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikáján. A 382 milliós beruházás 10 százalékos önrészét a város önkormányzata állja – jelentette be tegnap Botka László (MSZP) polgármester és Szabó Gábor rektor. A Magyarországon világra jövő gyermekek 10-15 százaléka koraszülött. egy-egy koraszülött ellátásához szükséges eszközpark ára 17-18 millió forintba kerülhet. (MTI)

Lemondatnák a polgármestert
Lemondásra szólította fel Sztancs Jánost a Fidesz felsőpakonyi szervezete. Álláspontjuk szerint a Pest megyei település független polgármestere a bajba jutott devizahitelesek Ócsára, azaz a szomszédos településre tervezett otthonai kapcsán tett nyilatkozataival megsértette a majdani lakókat, feltételezve, hogy segélyekből akarnak megélni. Sztancs érvei között szerepelt a terület lakott településektől való távolsága, az infrastruktúra hiánya, a munkalehetőség hiánya. (MTI)

Egyre több kerékpárút épül
Hat helyszínen indít kerékpárút-fejlesztési programot augusztusban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), mintegy 700 millió forintból csaknem 15 kilométerrel bővítik a budapesti kerékpárút-hálózatot. A munkálatok a tél előtt mindenhol befejeződnek. Az unió által 440 millió forinttal támogatott fejlesztés elsősorban a külső kerületeket érinti, Csepelen, a XVII. kerületben, Kőbányán, valamint Óbudán kezdődnek el a munkák. (MTI)

Biztonság augusztus 20-án
Idén is központi bázis felügyeli az augusztus 20-i rendezvények biztonságát. A szakemberek rendkívüli, a biztonságot veszélyeztető körülmények esetén akár a programok megszakítása mellett is dönthetnek. Az operatív törzset Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vezeti – közölte az államtitkárság. Ha vihar közeledik, a Duna-parton elhelyezett hangosítókon értesítik a tűzijáték nézőit. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.