Röviden

MN
2011. 08. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utal az UEFA
Az előző idénybeli európai kupaszereplése révén 1 312 282 eurót kap az Európai Labdarúgó-szövetségtől a Debrecen. A 2010/11-es évadban a Bajnokok Ligája-döntős Manchester United kereste a legtöbbet – bár elveszítette a finálét a Barcelonával szemben –, közel 53,2 millió eurót. A Barca 51,025 millió eurót kasszírozott. Az angol csapat „anyagi” első helye azzal magyarázható, hogy az elosztásnál súlyozzák a televíziós közvetítési jogdíjakat is, és ez a szigetországi klubokat alapvetően előnyösebb helyzetbe hozza. (MTI)

Sencseni helyezések
A kínai Sencsenben zajló nyári Universiadén, az egyetemi-főiskolás sportolók világjátékán vívásban férfi kardcsapatunk (Gáll Csaba, Hamar Balázs, Gémesi Csanád) a dél-koreaiaktól szenvedett negyeddöntőbeli vereség után ötödik lett. Súlyemelésben a pekingi olimpián súlyos sérülést szenvedett, de azóta már felépült Baranyai János a 85 kg-ban hat érvényes kísérlettel a hetedik helyen végzett. Tornában a lólengés döntőjében az éremesélyesek között számon tartott Hidvégi Vid leesett a szerről, nyolcadikként zárt, miként a gyűrűn finalista Vlacsil Attila. Atlétikában Deák Nagy Marcell 400 méteren, Kaptur Éva 100-on továbbjutott. (MN)

Jól haladnak
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szerint Oroszország jelentősen előre lépett a 2014-es szocsi téli ötkarikás játékok előkészületei szempontjából. Az 1968-as grenoble-i olimpián alpesi sízésben három aranyérmet szerzett francia Jean-Claude Killy a szemlebizottság vezetőjeként kétnapos látogatása után arról számolt be, hogy a sportlétesítmények fejlesztésében a Fekete-tenger partján és a hegyekben is nagyon jól halad a munka. (MN)

Overdose sérülése
Kisebb sérülése miatt szeptemberig nem versenyez Overdose. A pej mén vélhetőleg belerúgott az istálló oldalába, ezért egy időre le kellett állítani edzéseit. Mikóczy Zoltán, a ló társtulajdonosa korábban azt tervezte, hogy Overdose augusztus végén Baden-Badenben indul újra az őszi szezon csúcsversenye, az október eleji párizsi Prix de l’Abbaye előtt. Az október 2-án megrendezendő párizsi Group I-es futam előtt azonban szeptember 11-én remélhetőleg rajthoz állhat egy Group III-as párizsi viadalon. Overdose 13 veretlenül teljesített futam, majd két 7. hely – közte egy győzelem kisebb versenyen – után legutóbb a Royal Ascoton Group I-es futamon a győztestől alig elmaradva lett negyedik. (MN)

Mehlmann: Krim
A Veszprémből távozott Mehlmann Ibolya a női kézilabda BL-ben érdekelt Krim Ljubljanához igazolt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.