Röviden

MTI
2011. 08. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiltakozás Indiában
Újdelhi. Az indiai rendőrség Újdelhiben őrizetbe vett egy ismert korrupcióellenes jogvédőt tegnap hajnalban, mielőtt elkezdhette volna a kormány politikája ellen meghirdetett, új szabadságharcnak nevezett éhségsztrájkját. A 73 éves Anne Hazare – akit több mint 1200 követőjével együtt állítottak elő a hatóságok – azért választotta a tiltakozásnak ezt a formáját, mert szerinte a kormány július végén benyújtott törvényjavaslata túl szűkre szabja az újonnan létrehozni tervezett korrupcióellenes parlamenti biztos hatáskörét. (MTI)

Orosz kedvezmény
Moszkva. Oroszország 2012-től kedvezményt ad a földgáz árára – jelentették az orosz lapok tegnap, az orosz–fehérorosz szövetségi állam hétfői minisztertanácsi ülésére hivatkozva, hozzátéve, hogy Minszk a kedvezményt a hármas közös gazdasági térséghez való csatlakozásért, valamint a fehérorosz gázszállítási rendszer átadásáért kapja. A Kommerszant úgy vélte: nem zárható ki, hogy mindössze az Ukrajnára gyakorolt nyomás egyik eleméről van szó, mivel Ukrajna egyáltalán nem hajlik rá, hogy átadja Oroszországnak csővezeték-rendszerét. (MTI)

Kitartó pap
Bécs. Kitart álláspontja mellett a cölibátus eltörlését és más reformokat szorgalmazó osztrák papi kezdeményezés vezetője annak ellenére is, hogy Christoph Schönborn bécsi érsek az egyházból való kizárását helyezte kilátásba. Helmut Schüller a Der Standard tegnapi számának nyilatkozva kijelentette: Schönborn érseknek „döntenie kell”. (MTI)

Hatásos Twitter
Varsó. A lengyel választási kampány első tapasztalatai azt jelzik, hogy a Twitter közösségi oldal fogja „megnyerni” az októberi parlamenti választásokat – írta az Uwazam Rze című hetilap. A kulcsminisztériumok vezetői, Radek Sikorski külügy-, Tomasz Siemoniak nemzetvédelmi és Krzysztof Kwiatkowski igazságügyi miniszter bejegyzései eseményszámba mennek, és azonnal megjelennek a televíziók hírszalagján. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.