Röviden

MTI
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állapot
Kis
Burány Sándor (MSZP) szerint a magyar gazdaság roszszabb állapotban van, vagy legalábbis nincs jobb állapotban bizonyos mutatók tekintetében, mint a kormányváltáskor volt. Ez a frappáns nyilatkozat azt mutatja, hogy a szocialista párt sincs jobb állapotban, mint 2010-ben volt.

Óriási fakeresztet állítanak Maconkán
Európa legnagyobb keresztjét állítják fel a Nógrád megyei Bátonyterenye maconkai városrészében augusztus 20-án; a 15 méteres fa kettős kereszt egy helyi asztalosmester munkája. A Tátrából hozott óriásfenyőből készített keresztet a maconkai búcsún szentelik fel. A szervezők a közösségépítést és a hagyományok ápolását is célul tűzték ki. (MTI)

Lefoglalt hamis áruk
Hamisított márkajelzésű karórákat és cipőket találtak a pénzügyőrök Budapesten a józsefvárosi piacon. Egy ázsiai férfi – aki a közeledő vámosokat meglátva elfutott – összesen 26 hamis karórát kínált eladásra. Az órákon kívül találtak két pár cipőt is, amelyekről a márkajelzés könnyen eltávolítható volt.
A pénzügyőrök a mintegy félmillió forint értékű árut lefoglalták, és az áru hamis megjelölése bűntett gyanúja miatt feljelentést tettek. (MTI)

Olaj ömlött az Északi-tengerbe
Körülbelül 200 millió tonna olaj ömlött az Északi-tengerbe Skócia mellett a Shell egyik fúrótornyának megsérült vezetékéből, és a becslések szerint még több száz tonna folyhat a tengerbe, mire véglegesen megfékezik a szivárgást. A vezeték hibáját már a múlt héten felfedezték, és azóta a Shell tájékoztatása szerint 216 millió tonna, 1300 hordó olaj ömlött a tengerbe. A cég kijelentette: ura a helyzetnek. Nem valószínű, hogy az olaj eléri a partokat, hanem várhatóan szétoszlik a tengerben. (MTI)

Özönvíz zúdult New Yorkra
Rekordmennyiségű, több mint 20 centiméternyi eső zúdult vasárnap New Yorkra, több helyen áramkimaradást okozva a városban, és megbénítva a közlekedést. A JFK repülőtéren a csapadék mennyisége meghaladta a 19,5 centimétert, a Central Parknál pedig a 14,7 centimétert. Staten Islanden tűzoltók mentettek ki két építőmunkást, akik egy liftben rekedtek. New Yorkban egy nap alatt még sohasem regisztráltak ennyi csapadékott az időjárási adatok 116 éve elkezdett rögzítése óta. (MTI)

Bányarobbanás Kínában
Tíz vájár életét vesztette egy szénbányarobbanásban vasárnap Kína déli részén, Kojcsou tartományban. Június elején ugyanebben a körzetben öszszesen 23 bányász halt meg, miután elöntött a víz két bányát. A kínai bányák különösen veszélyesek, mert azokban rendszeresen figyelmen kívül hagyják a biztonsági előírásokat. Tavaly a hivatalos adatok szerint is átlagban naponta hat bányász vesztette életét balesetben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.