Röviden

MN
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több vendég jött hazánkba
Az idén az első fél évben a szálláshelyeken a vendégek száma 3,8, a vendégéjszakáké 2,9 százalékkal haladta meg az előző évit, a szálláshelyek árbevétele 6 százalékkal nőtt – közölte a statisztikai hivatal tegnap. A külföldről érkező vendégforgalom szerkezete továbbra is átalakulóban van: az olasz és a német turisták kevesebb éjszakát töltenek hazánkban, miközben például Ausztriából, az Egyesült Királyságból és az Oroszországból érkezők többet időznek hazánkban. (MTI)

Jobb lehet a szőlőtermés
A tavalyi rendkívül alacsony termés után mind minőségben, mind mennyiségben lényegesen jobbat várnak a szőlőtermelők. Az idei szárazabb időjárási viszonyok kedveztek az ágazatnak – hangzott el egy tegnapi, a Thummerer Pincészetben megtartott szakmai rendezvényen. (MN)

Akkreditált laborok
A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) laboratóriumai megkapták a GMO-vizsgálathoz szükséges akkreditációt – tudatta tegnap a vidékfejlesztési tárca. A minisztérium szerint az ellenőrzések eddig is rendben és kifogástalanul zajlottak, a laboratóriumok akkreditációinak megújítására adminisztratív okokból volt szükség. (MTI)

A Metro mégsem akar eladni
Cáfolta tegnap a gyengélkedő MediaMarkt-Saturn elektronikai üzletlánc eladásáról szóló híreket a többségi tulajdonos Metro-csoport. – A leánycég a konszern része, és nincsenek az értékes cégrész eladására vonatkozó megfontolásai – közölte a konszern szóvivője, hangsúlyozva: a Metro-csoport vezetése nagy erőkkel a Saturn új piaci irányain dolgozik. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.