Röviden

MTI
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Indul a TriGranit lengyel fejlesztése
Megkapta az építési engedélyt a TriGranit 160 millió eurós poznani beruházása a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra – közölte a cég tegnap. A beruházás első fázisa, a vasútállomás májusra készül el, miközben a teljes integrált közlekedési csomópontot várhatóan csak 2013 második felében adják át. A lengyel vasúttársaság nyolc pályázó közül választotta ki a TriGranitot, amely helyi partnerével jelentkezett a fejlesztésre. (MTI)

Lerohanja Kínát az üdítőipari óriás
Négymilliárd dollárt fordít a Coca-Cola 2012 és 2014 között kínai érdekeltségei kiépítésére – közölte a világ legnagyobb üdítőipari vállalata tegnap. A társaság az utóbbi három évben már hárommilliárd dollárt fektetett be az ázsiai országban. Új termékcsaládok bevezetésére, a gyártó és értékesítési
infrastruktúra bővítésére költik a tervezett összeget. (MTI)

Cseh bírálat az Európai Uniónak
Élesen bírálta a cseh jegybank elnöke az EU-t, illetve az euróövezetet az adósságválság kezelése miatt. Miroslav Singer a Mlada fronta Dnes című cseh lapban közzétett nyilatkozatában rámutatott: Görögországnak és Portugáliának már fél évvel ezelőtt el kellett volna hagynia az euróövezetet. Szerinte a cseh központi bank számára nincs olyan ok, amely miatt a rekordalacsony kamatszintet meg kellene változtatni. (MTI)

Rossz adatok Amerikából
Négyszázezernél is többen kértek első alkalommal munkanélküli-segélyt az Egyesült Államokban a múlt héten. Az adat rosszabb az elemzői várakozásoknál. A 306 millió lakosú országban a munkanélküliségi ráta a legutóbbi, júliusi adat szerint 9,1 százalék volt, csökkent az előző havi 9,2 százalékhoz képest. (MTI)

Lepontozták Varsót
Stabilról negatívra változtatta Lengyelország adósbesorolásának kilátását a következő két-három évre vonatkozóan a „feltörekvő” Dagong kínai hitelminősítő. Az indoklás szerint Lengyelországban romlik a befektetések szerkezete, túlsúlyban vannak a rövid távú tőkebefektetések, növekszik az államadósság. (MTI)

Az IMF-hez fordul Szerbia
Szerbia egymilliárd eurós elővigyázatossági hitelszerződést szeretne kötni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) – közölte Bozidar Djelic szerb miniszterelnök-helyettes. Az ország két éve kötött hárommilliárd eurós készenléti hitelmegállapodást a IMF-fel, ami idén áprilisban futott ki. Szerbia cserébe azt vállalta, hogy idén három százalékkal nő a hazai össztermék. A második
negyedévben a növekedés
2,2 százalékra lassult. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.