Röviden

MN
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodvonal
A hét végén megkezdődött a magyar labdarúgó NB II-es bajnokság. A tavaly az élvonaltól meglepetésre búcsúzó MTK a Nyugati csoportban 1-0-s sikerrel nyitott a Budaörs ellen, keleten a Szolnok tegnap a Szegedet fogadta, és 2-1-re le is győzte. (MN)

Eto’o és Alves?
Egyre közelebb van Samuel Eto’o ahhoz, hogy az orosz futball élvonalában szereplő Anzsi Mahacskala játékosa, ennélfogva Dzsudzsák Balázs csapattársa legyen. A Marca értesülései szerint Dzsudzsák csapata bejelentkezett Daniel Alvesért, a Barcelona jobbhátvédjéért is. (MTI)

Brazil arany
Brazília nyerte a húsz éven aluli labdarúgók kolumbiai világbajnokságát, mivel hosszabbítás után 3-2-re legyőzte Portugáliát. A bronzérmes Mexikó lett, 3-1-re verve Franciaországot. (MTI)

Csillaghullás
Novak Djokovics feladta Andy Murray-vel szembeni döntőjét a Cincinattiban zajló ATP férfitenisztornán. Rafael Nadal és Roger Federer már a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült a versenytől. A nőknél ugyanott Jelena Jankovics és Maria Sarapova vívta a finálét. (MN)

Szomorú búcsú
Finnországban játszotta utolsó Európa-bajnoki pótselejtezőjét a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Az már korábban eldőlt, hogy a csapat nem jut ki a litvániai viadalra, tegnap pedig Helsinkiben is kikapott 87-65-re, így négy vereséggel zárt. (MN)

Kupasikerek
A házigazda Ferencváros nyerte a női kézilabda Bet-at-Home Szabella-kupát. A Népligetben a fradisták szombaton a DVSC-t 40-33-ra, tegnap a BL-döntős spanyol Itxakót 35-34-re, a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát pedig 35-31-re verték. A Győri ETO a németországi Schmelzben, a Sparkassen-kupa elődöntőjében 27-22-re múlta felül a norvég Byasent, majd a román Oltchim Valcea elleni fináléban 23-21-re nyert. (MN)

9. és 36. hely
Kovács Zsófia a 36. helyen végzett a Lausanne-ban rendezett sprinttávú triatlon-világbajnokságon, ahol a magyar váltó kilencedik lett. (MTI)

Magyar bronz
Harmadik lett Földházi Zsófia az ifjúsági öttusázók isztambuli világbajnokságán. Ugyanő a csapattal negyedikként zárt. A fiúknál a hatodik Stróbl Krisztián volt a legjobb magyar, s a csapatversenyben is ez a helyezés jutott a mieinknek. (MTI)

Totóeredmények
A totó helyes tippjei: 1, 2, 1, 2, 1, X, 2, 2, 1, 2, 2, X, 2, X. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.