Röviden

MN
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét díjazták természetfilmjeinket
Két díjjal tértek haza Japánból a magyar természetfilmesek: a versenyprogramban szereplő Vad Magyarország – A vizek birodalma az oktatófilmnek járó elismerést nyerte el megosztva, a Ketten egy fészekben pedig a legjobb újoncnak bizonyult a rangos természetfilmes mustrán. (MN)

Magyarországra látogat Ulickaja
Imágó című regénye magyar kiadásának bemutatója alkalmából Pécsen, Debrecenben és Budapesten is megfordul szeptemberben Ljudmila Ulickaja orosz írónő. A szerző legújabb regénye három művészember – egy költő, egy zenész és egy fotográfus – sorsát követi végig a szovjet történelem négy évtizedén keresztül: Sztálin halálától (1953) a peresztrojka végéig, 1992-ig. (MTI)

Elkerülhetetlen volt a zárolás Miskolcon
Nehéz helyzetbe került a Miskolci Nemzeti Színház, miután a fenntartó önkormányzat 88 millió forintot zárolt költségvetéséből. Kriza Ákos (Fidesz) miskolci polgármester szerint elkerülhetetlen volt a döntés. A polgármester közleményében kiemelte: elbocsátások nem lesznek a színháznál. – A miskolci önkormányzatnak a következő hónapokban úgy kell gazdálkodnia, mintha csaknem kétmilliárd forinttal kevesebb pénze lenne – fogalmazott a polgármester, aki azt is hozzátette: Miskolc vezetése azon dolgozik, hogy a zárolást minél hamarabb feloldhassa. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.