Röviden

MN
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ügyészséghez került Zagyva ügye
A rendőrség megküldte a Legfőbb Ügyészségnek a nyomozati anyagokat Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője és négy másik ember által a közelmúltban elkövetett rendzavarás ügyében, amely szabálysértésnek minősül. Zagyvát a Sziget Fesztivál bejáratánál állították elő, miután a képviselő a fesztivál területére tüntetést szervezett a magas benzinárak elleni tiltakozásul, de azt a rendőrség nem vette tudomásul. (MN)

Szigorítják a párttagságot
Rendszerszinten iktatnák ki a párttagsággal való manipulálást az MSZP készülő alapszabályában, a beléptetést többlépcsős rendszerré formálnák, s az új alapszabályban háromféle státus lehet: a párttag, a regisztrált aktivista és a szimpatizáns – közölte a Népszabadság. Harangozó Tamás, a kongresszusi alapszabály-szerkesztő bizottság vezetője elmondta: a területi szinteken jobban bevonják majd a tagságot a döntéshozatalokba. Párttag csak az lehet majd, aki előtte fél évig regisztrált aktivista volt. (MTI)

Jóri perre készül
Személyiségi jogi perre készül Jóri András adatvédelmi biztos – közölte a Nol.hu. A biztos elmondta, ügyvédei dolgoznak a keresetlevél összeállításán Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala ellen. Hangsúlyozta, közte és a kabinet között az a jogi természetű konfliktus, hogy a kormány milyen feltételekkel folytathat nemzeti konzultációt. Kiemelte, jogi kérdésekben a végső szót a bíróság mondhatja ki. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.