Röviden

MTI
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pápa üzenete
A hit terjesztésére kérte a fiatalokat XVI. Benedek pápa tegnap Spanyolországban a katolikus ifjúsági világnapok lezárásaként elmondott szentbeszédében. – Ne tartsátok meg Krisztust magatoknak! Osszátok meg a hit örömét másokkal – mondta a katolikus egyházfő az egymillió fiatal zarándoknak. Előző este a pápa a vihar miatt egy időre megszakította prédikációját. (MTI)

Tízmilliárdokkal tartozik a lakosság
Több tíz milliárd forintra rúg az E.ON energiaszolgáltatónál a lakossági áram- és gázhasználók tartozása, az önkormányzatok és közintézmények hátraléka egymilliárd forintot tesz ki – közölte a cég szóvivője. Egyházi Nikoletta elmondta, a harminc napon túli tartozások mértéke a lakossági fogyasztók körében húsz százalékkal emelkedett az elmúlt két évben. A társaság ellátási területén tavaly 55 ezer ügyfélnél kapcsolták ki az áramot vagy a gázt tartozás miatt. (MTI)

Strauss-Kahn: ejtik a vádakat?
A Dominique Strauss-Kahn elleni büntetőeljárás ügyésze kérni fogja kedden a bírót, hogy ejtsen minden vádat a Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgatója ellen – állította tegnapi számában a New York Post. Az újság szerint a bírók az ilyen javaslatokat általában rögtön elfogadják, s ha így lesz, akkor a szexuális bűncselekménnyel gyanúsított Strauss-Kahn azonnal szabadon visszatérhet Franciaországba. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.