Röviden

MTI
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb álláskereső
A munkáltatók júliusban kevesebb új állást jelentettek be, mint az előző hónapban, de a szezonálisan kiigazított adatok szerint még így is csökkent az álláskeresők száma – derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által közölt legfrissebb munkaerő-piaci adatokból. (MTI)

Olasz megszorítások
Az olasz kormány újabb 45 milliárd eurós takarékossági csomagot fogadott el péntek este a következő két évre. Az Európai Központi Bank diktálta feltételeknek megfelelő intézkedések részleteit később hozzák nyilvánosságra. A kormánynak az a célja a megszorításokkal, hogy kiegyensúlyozottá tegye a költségvetést 2013-ra a korábban tervezet 2014 helyett. (MTI)

Ciprust leminősíthetik
A ciprusi kormány pénzügyi helyzete már nem fenntartható, ezért a megfelelő lépések hiányában hamarosan leminősítheti a szigetország adóskockázati besorolását a Standard & Poor’s nemzetközi hitelminősítő – közölte a szervezet. A minősítő szerint gondot okozhat a kormány által vállalt deficitcélok teljesítése, illetve hogy a bankrendszernek is méretes kitettsége van görög állampapírok formájában. (MTI)

Bankcsőd Amerikában
Újabb bank ment csődbe a héten az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma ezzel 64-re emelkedett. Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) szerint a csődhullám tavaly tetőzött: a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re emelkedett az egy évvel korábbi 140-ről. Az adatok szerint inkább a viszonylag kisebb, egymilliárd dollárnál kevesebb eszközzel rendelkező bankok vannak bajban, míg a nagyobbak már túljutottak a válságon. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.