Röviden

MN
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lépett az Alstom
Elküldte a francia Alstom a 2-es metróra gyártandó 22 szerelvény végleges típusengedély-kérelmét tegnap a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz. Levelükben a szerelvények fékrendszerével és a vezetőfülke belső magasságával kapcsolatban is mentességet kértek a vonatkozó szabályzatok alól. A módosított szerződés szerint 300 napjuk van a végleges típusengedély megszerzésére. (MTI)

Megmentette a Gripent a pilóta
A Hazáért kitüntető címet adományozta a honvédelmi miniszter Molnár Tibor őrnagynak, akinek júniusban egy hajtóműhibás magyar Gripen vadászgéppel sikerült visszatérnie a kecskeméti bázisra.
A hajtómű kiképzési gyakorlaton, Mezőkövesd felett hibásodott meg, és a pilóta nem tudta szabályozni a vezérlést, a vészrendszer azonban működött, így tudta megmenteni a sokmilliárdos gépet. (MTI)

Offshore cég csapolja az egyetemet
Havonta több tíz millió forintot emel le egy panamai hátterű offshore cég a veszprémi Pannon Egyetem számlájáról – közölte a Hír TV, ami szerint a cég az egyetem PPP-konstrukcióban felújított kollégiumának felszámolás alatt álló kivitelezője helyére lépett be, de a pénzért semmilyen szolgáltatást nem végez. Az ügyben már per is indult, és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt állami szerződéseket vizsgáló államtitkársága is eljárást kezdeményezett. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.