Soros fojtogatta a barátnőjét

Még el sem csitultak Dominique Strauss-Kahn korábbi valutaalap-vezér ügyének hullámai, Soros György személyében újabb nagy hatalmú nyugati pénzemberrel szemben merült fel a gyanúja nő elleni erőszak elkövetésének, ugyancsak New Yorkban.

Munkatársunktól
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit Daily Mail napilap értesülése szerint a kockázati tőkealapjaiból és tőzsdespekulációiból meggazdagodott, mintegy 14,5 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező, magyar származású, 80 esztendős férfi ellen 28 éves volt barátnője nyújtott be 50 millió dolláros keresetet egy manhattani bíróságon. Az ok: miután Soros visszavonta ígéretét a brazil nőnek, hogy nekiajándékozza 1,9 millió dollárt érő New York-i lakását, veszekedés alakult ki közöttük, ami erőszakba torkollott. Az idős pénzember pofon vágta a szeretőjét, majd fojtogatni kezdte, végül hozzávágott egy asztali lámpát, amellyel ugyan nem találta el, de annak szilánkjai felsebezték a szappanopera-sztárként ismert Adriana Ferreyr talpát. A nő állítását a hír szerint alátámasztják az általa helyszínre hívott rendőrök, akiknél ugyanakkor nem tett feljelentést Soros ellen.
A pénzember ügyvédje, William Zabel tagadja a vádakat. Szerinte egyszerűen arról van szó, hogy az öt éve tartó, „se veled, se nélküled” kapcsolat végetértével az elhagyott barátnő pénzt akar kiszedni rendkívül gazdag ügyfeléből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.