Szabicsék értékes döntetlenje a BL-ben

Munkatársunktól
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán a Viktoria Plzen okozta a legnagyobb meglepetést a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójában zajló párharc első, keddi mérkőzésein. A cseh csapat 3-1-re győzött az FC Köbenhavn otthonában, pedig a dán gárda a BL előző kiírásában túljutott a csoportkörön, a nyolcaddöntőben a Chelsea-vel szemben maradt alul 2-0-s összesítéssel. Az Arsenal hazai pályán csupán 1-0-ra verte az Udinesét, és nem úgy, hogy helyzetek tömkelegét puskázta el; az olasz együttes a találkozó java részében egyenrangú fél volt. Ráadásul könnyen lehet, hogy Arsene Wengerre, a londoniak edzőjére újabb büntetés vár. A francia szakember a lelátóról nézte a mérkőzést. Még a tavasszal tiltották el egy mérkőzésre, mert a Barcelona elleni nyolcaddöntőn élesen kritizálta Massimo Busacca játékvezetőt. A rendelkezést megszegve SMS-ben küldött utasításokat a kispadra.
A Szabics Imre csapata, az osztrák Sturm Graz úgy játszott 1-1-es döntetlent a fehérorosz BATE Boriszov vendégeként, hogy a 12. percben – Szabics gólpasszából – vezetést szerzett. Tőzsér Dániel alakulata, a belga Genk tegnap lapzárta után lépett pályára a Maccabi Haifa vendégeként.
Bajnokok Ligája-selejtező, 4. forduló. Első mérkőzések, bajnokok ága: FC Köbenhavn–Plzen 1-3, BATE Boriszov–Sturm 1-1; nem bajnokok ága: Twente–Benfica 2-2, Arsenal–Udinese 1-0, Lyon–Rubin Kazany 3-1. A tegnapi mérkőzések lapzárta után értek véget. A párosítás: Wisla Krakow–APOEL, Maccabi Haifa–Genk, Dinamo Zagreb– Malmö, Odense–Villarreal, Bayern München–Zürich.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.