Szent István ünnepére készül Magyarország

Munkatársunktól
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Útlezárásokra, a tömegközlekedési járművek elterelésére és erős hang- és zajhatásokra számíthatnak a budapesti Hősök terén és környékén a tisztavatás pénteki főpróbája és az augusztus 20-i ünnepség idején – olvasható a Honvédelmi Minisztérium (HM) tegnapi közleményében. A honvédség repülőgépei és helikopterei mindkét napon kötelékrepülést hajtanak végre a helyszín fölött.
A HM már tegnap megkezdte az államalapítási megemlékezések sorát: Simicskó István, a minisztérium parlamenti államtitkára elismeréseket, kitüntetéseket adott át a Stefánia-palotában a honvédséggel együttműködő, katonai hagyományokat ápoló társadalmi szerveztek, egyesületek tisztségviselői részére.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tájékoztatása szerint az idén a hagyományos Szent Jobb-körmeneten a fennállásának 80. évfordulóját ünneplő Katolikus Karitász munkatársai és önkéntesei együtt adnak hálát a segélyszervezet által végzett több évtizedes szolgálatért. A körmenetet megelőzően 17 órakor a budapesti Szent István-bazilika előtt államalapító királyunk tiszteletére szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia több tagja. Szentbeszédet mond Pápai Lajos győri megyés püspök.
Rendkívüli Szent István-napra készülnek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújszántón. Demeter Ervin, a megye kormánymegbízottja tegnap bejelentette: a kormányhivatal ünnepségén négy kistérség 101 települése részvételével 300 határon túli magyar teszi le állampolgársági esküjét. Az ünnepség díszvendége Kövér László, az Országgyűlés elnöke lesz.
Nyíregyháza önkormányzata augusztus 20-án 17.30-tól ünnepi megemlékezést szervez a megyei jogú város főterén, a Kossuth téren. Kovács Ferenc polgármester ünnepi beszédét követően új díszpolgárokat avatnak, önkormányzati kitüntetéseket adnak át. A nyíregyházai ünnep a történelmi egyházak hagyományos ünnepélyes kenyérszentelésével, az új kenyér megáldásával kezdődik, azonban az idén a város nehéz gazdasági helyzetére tekintettel a tűzijáték elmarad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.