Szuper Barca, újabb balhé Mourinhótól

Munkatársunktól
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán 23 órakor kezdődött, így csütörtökön éjjel egy előtt véget a Nou Campban, de még hosszú utóélete lesz a spanyol Szuperkupáért játszott Barcelona– Real Madrid találkozónak. Amely az első játékrészben álomfutballt, a másodikban drámai és botrányos végkifejletet hozott. A BL-ben és a spanyol bajnokságban is címvédő katalánok a madridi 2-2-es döntetlen után kezdték a visszavágót, mégis okkal tartottak tőle. Cristiano Ronaldo rögtön az 1. percben tesztelte Victor Valdést, és a Real játékosai már a 16-os előtt letámadtak. S bár a 15. percben a Messi zseniális passzával kilépő Iniesta a Barcelonát juttatta előnyhöz, öt perc múlva Benzema beadását Ronaldo pöckölte be. A hazaiak előtt is adódtak lehetőségek, mégis némiképp váratlan volt, hogy a 44. percben Piqué sarkazása után Messi talált be.
Fordulás és éjfél után értelemszerűen fáradtak a felek, egyre több lett a szabálytalanság, az utolsó negyedórára azonban újra felpörgött a játék. A 82. percben egy szöglet utáni kavarodásban Benzema eszmélt, 2-2-re kiegyenlített, ám a 88. percben újra Messi villant, Adriano beadását vágta be, 3-2-re vezetett a Barca. A 2 x 15 perces hosszabbításból csak öt perc lett, de ez is eseménydúsra sikeredett.
A kispadok előtt Marcelo páros lábbal beleszállt a Barca friss igazolásába, Fabregasba, villant a piros lap, majd még kétszer, mert a kialakult tömegjelenetben a már egyaránt lecserélt Özilt (Real) és Villát (Barcelona) sem lehetett fékezni. Mi több, a vendégek örök balhés trénere, José Mourinho sunyi módon odalopózott a Barcelona másodedzőjéhez, Tito Vilanovához, és az egyik ujját belenyomta a szemébe! A találkozó után a Barcelona szakvezetője, Pep Guardiola az ominózus jelenetet, amit a kamerák megörökítettek, a következőképpen kommentálta: „A képek magukért beszélnek. Ha nem találunk megoldást, ennek csúnya vége lesz.” A katalánok ásza, Gerard Piqué kategorikusabban fogalmazott: „Mourinho tönkreteszi a spanyol futballt.”
Azzal, hogy 3-2-re nyert, a Barca 5-4-es összesítéssel szerezte meg a spanyol Szuperkupát, sorozatban harmadszor. Mourinho pedig immár sokadszor néz eltiltás elé.

Biztató vereség. A Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójában a belga bajnok Genk szerdán Köteles Lászlóval és Tőzsér Dániellel végig a soraiban 2-1-es vereséget szenvedett a Maccabi Haifa vendégeként. A hazai visszavágón azonban jó esélye van arra, hogy a bajnokok ágán kivívja a főtáblára jutást. További eredmények, bajnokok ága: Wisla Krakow–APOEL 1-0, Dinamo Zagreb–Malmö 4-1; nem bajnokok ága: Odense– Villarreal 1-0, Bayern München–FC Zürich 2-0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.