Tagadják a politikai tisztogatást

Hírösszefoglaló
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakmailag a leggyengébb pedagógusokat küldték el Ajka középiskoláiból az intézmények vezetői – állította tegnapi sajtótájékoztatóján Schwartz Béla, a település MSZP-s polgármestere. Magyarázata szerint a város pénzügyi konszolidációja miatt intézményeket kellett összevonni, és ezzel együtt a létszámcsökkentést megoldani.
Megírtuk, korábban Ékes József (Fidesz–KDNP), Ajka országgyűlési képviselője fogalmazott úgy, hogy Schwartz „politikai tisztogatást” végez a helyi pedagógusok körében. Jelezte, hogy az elbocsátott tanárok közt van a Fidesz ajkai elnöke, megyegyűlési képviselő és pedagógus lánya is. – Elküldték tanári állásából a Fidesz egy önkormányzati képviselőjét, és 36 éves munkaviszony után menesztették óvónőként dolgozó feleségét is – tette hozzá.
Schwartz Béla tegnap azt mondta, a középiskolák összevonása révén 24 pedagógus állását szüntették meg, és valóban elküldték testnevelői munkaköréből Stolár Mihályt, a Fidesz helyi elnökét is. – Olyan szabály nincs, hogy jobboldali embert, ha rosszul végzi a munkáját, nem lehet elbocsátani – fogalmazott, hozzátéve: az intézményvezetők a szakmai kvalitásokat figyelembe véve döntöttek.
Ékes József tegnap erre csak annyit mondott: lehet szépíteni a dolgokat, de tény, hogy csak jobboldali embereket küldtek el.
A tegnapi sajtótájékoztatón szóba került a szocialista városvezető gyorshajtási botránya is. Schwartz Béla elismerte, kétszer valóban gyorshajtást követett el, és a 30-30 ezer forintos büntetéseket a hivatal fizette ki, nem ő. Állította: nem tudott a szabálysértésről. Majd bemutatott két csekket, amelyek azt igazolják, hogy befizette a hivatalnak a hatvanezer forintot. Az MTI szerint a csekkeket tegnap reggel, a sajtótájékoztató napján adták fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.