Tanúk a lehallgatásokról

Az előző országgyűlési ciklusban végzett lehallgatások ügyében idézte tanúnak a nemzetbiztonsági bizottság korábbi tagjait a katonai ügyészség. A történtek miatt a polgári elhárítás tett feljelentést.

Swendt Pál
2011. 08. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön kérdéseket tettek fel a nyomozók Gulyás József egykori SZDSZ-es delegáltnak és Vadai Ágnesnek, a bizottság szocialista elnökének, aki az előző ciklus idején szintén tagja volt a testületnek. A Népszava úgy tudja, az ügy kapcsán járt az ügyészségen Mécs Imre és Juhász Ferenc, a bizottság korábbi szocialista tagjai, illetve Boross Péter is, akit annak idején az MDF delegált a grémiumba.
Értesüléseink szerint a vádhatóság ugyancsak kihallgatta Demeter Ervint, a Fidesz egykori nemzetbiztonsági politikusát és Simicskó István KDNP-s képviselőt.
A testületi tagokat az államtitoknak minősülő eljárásban arról kérdezték: volt-e tudomásuk arról, hogy korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) országgyűlési képviselőket, családtagjaikat, illetve a velük egy háztartásban élőket hallgatott le. Úgy tudjuk, a nyomozás az NBH jogutódja, az Alkotmányvédelmi Hivatal feljelentése alapján, hivatali visszaélés gyanújával indult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.