Társkeresés felsőfokon, 3D-ben

Nemzetközi szereplőcsapattal, angol nyelven, 3D-ben készül Sas Tamás legújabb romantikus vígjátéka, az S. O. S. Love! A film mintegy folytatása a 2007-es S. O. S. szerelemnek, amely akkor háromszázezres nézőszámot tudott produkálni. Az alkotók nem titkolt célja, hogy újra rekordot döntsenek. Ezért mindent meg is tesznek: nem elég, hogy ez lesz az első háromdimenziós vígjáték, de az amerikai feltörekvő színészek mellett Billy Zane is több jelenet erejéig feltűnik a vásznon. A forgatás mindjárt a végéhez ér, a filmet várhatóan december 15-én mutatják be a mozikban.

Makrai Sonja
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adott egy társkereső iroda (az egyetlen közös pont a két film között), amelyet egy fiatal, agilis pár (Kovács Patrícia és Hujber Ferenc) vezet, néhány barátjuk meg bedolgozik nekik. Saját megfogalmazásuk szerint romantikát szállítanak nagy sebességgel, azonban a gazdasági válság őket sem kíméli – már a társkereső biznisz sem a régi. Ha már a hazai piac pang, meg kell próbálni külföldön kuncsaftot találni. Végül eléri őket a nagy üzlet: Maxim, az orosz maffiózó-milliomos (Jevgenyij Szticskin) a csapatot egy hollywoodi sztár, Jake Griffin (C. J. Thomason) behálózásával bízza meg. A pénzes pacák hisztis húgának, Zoyának (Christine Kelly) akar ezzel a kis ajándékkal kedveskedni, aki teljesen odavan a szépfiúért. A fiúk Los Angelesbe utaznak, hogy megnyerjék az orosz lánynak a színészt. Bonyodalom van bőven, ahogy egy ilyen filmhez illik, de a boldog végkifejlet garantált.
Sas Tamás nagy dobásra készül: a főszerepeket két fiatal amerikai színész alakítja. Mindkettőjüket a Remnants rendezője és producere, Peter Englert és Thomas Conigliaro, akik nem mellesleg az S. O. S. Love! amerikai producerei is, ajánlották Sas Tamás figyelmébe.
– Nagy kihívás mindkettőnknek ez a munka, mivel még egyikünk sem játszott romantikus vígjátékban. Az általam alakított lány, Zoya összetett karakter: a nyűgös, problémázó királylányból kedves, szerethető figura születik meg a film végére. Mivel Peter Englert volt az első rendezőm, így nem volt furcsa magyar filmesekkel együtt dolgozni. A magyar színészekkel is nagyon jó műhelymunka tudott kialakulni, sokat segítünk egymásnak. Nagyon érzékeny hozzáállást követel meg a színészektől egy vígjáték. Sas Tamással egyeztettük a karakterek alapjait, a többi már rajtunk múlik, mennyire hiteles figurát is hozunk létre végül – mesél a műhelytitkokról Christine Kelly. A nemzetközi színészgárda erősre sikeredett: kisebb szerepekben ugyan, de Daryl Hannah (Kill Bill, Acélmagnóliák, Tőzsdecápák) és Billy Zane (Titanic), illetve Oroszország egyik legkedveltebb komikussztárja, Jevgenyij Szticskin is szerepel a filmben.
Sas Tamás legújabb mozija több lesz, mint a megszokott romantikus vígjátékok. Furcsán hangozhat, de ez lesz az első 3D-ben forgatott magyar játékfilm. A két kamerát összefogó, különleges finommechanikai szerkezetet egy magyar csapat fejlesztette ki.
– A filmgyártás újabb paradigmaváltáson megy keresztül. Nem csak fantasztikus filmekhez vagy a harci jelenetekhez lehet használni ezt a technikát, a 3D az, ami körülöttünk van. Általa minden apró gesztus, mozdulat kihangsúlyozható, a város, a környezet minden szeglete kézzelfoghatóvá válik. A filmezés célja a valóság minél hívebb leképezése. Régen, a némafilm korában óriási ellenérzést váltott ki a hang megjelenése, ma a háromdimenziós képrögzítésnek kéne a normának lenni. Itthon még mindig nagy az ellenállás ezzel a technikával szemben, pedig minden műfajnak élnie kell ezzel a lehetőséggel – vélekedik Sas Tamás rendező.
Az S. O. S Love! összköltségvetése ötszázmillió forint, amelyet amerikai, magyar és orosz magántőke bevonásával teremtettek elő közel másfél éves munkával. A forgatókönyvet Agnes Fernandes és Csikesz Judit készítette, az operatőr Miklauzic Márton. Daryl Hannah ruháit Náray Tamás tervezte, míg a főszereplő lány, Christine kollekcióját Szilas Rita, a La Masni tervezője. A filmet a Fórum Hungary hozza forgalomba, ez a cég még sohasem forgalmazott magyar filmet. A társkereső ügynökség sztoriját azonban külföldi piacon, elsősorban amerikai mozihálózatokban szeretnék terjeszteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.