Tavaszi fagykárok harmincezer hektáron

Munkatársunktól
2011. 08. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkésőbb péntekig adhatják be támogatási kérelmüket a megyei kormányhivatalokhoz a tavaszi fagyok miatt károsult gyümölcsösök gazdái – figyelmeztetett tegnapi közleményében a Magyar Agrárkamara. Támogatást azok a termelők vehetnek igénybe, akiknek ültetvényében a májusi fagyok 70 százalékos vagy azt meghaladó mértékű kárt okoztak. A kormány döntése értelmében összesen 13 milliárd forint áll rendelkezésre a fagykárok mérséklésére. A három elemből – gyorssegély, hitel és agrárkár-enyhítési rendszer – álló intézkedéscsomag a becslések szerint a károk csaknem felét fedezi. Azok a termelők, akiknek a terményeit a leginkább tönkretette a fagy, mintegy 1,3 milliárd forint gyorssegélyt kapnak. Az előzetes számítások szerint 28-30 ezer hektárnyi termőterületről van szó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.