Távolodtunk a veszélyzóna magjától

Az elmúlt egy évben meghozott döntéseknek köszönhetően Magyarország távolodik a veszélyzóna magjától, de még nem került a zónán kívülre.

Munkatársunktól
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az euróválság komoly kihívás Magyarország számára – jelentette ki tegnap Orbán Viktor az őszi politikai menetrenddel és a devizaválsággal is foglalkozó kormányülés után. A miniszterelnök közölte, a várt 3,1 százalék helyett 2 százalék körüli gazdasági bővülésére számítanak, s 100 milliárd forintnyi hiány keletkezik. Azért, hogy a tervezettnél alacsonyabb infláció mellett tartani tudják a 3 százalék alatti államháztartási hiányt, ősszel újabb intézkedésekre lesz szükség.
A devizahitelesek védelme érdekében a kormány otthonvédelmi bizottságot hoz létre, s kampányt indít az árfolyamgát alkalmazása mellett. A miniszterelnök felkérte a nemzetgazdasági tárca vezetőjét készítsen jelentést a kockázatos devizahitelezés elterjedéséről, ami miatt visszaszorultak a biztonságos forinthitelek. Úgy tudjuk, a kormány tegnapi ülésén szóba került, hogy az árfolyamrögzítéskor jelentkező közjegyzői díj költségeit az állam vállalhatja át. Az ellenzék éles kritikával illette a bejelentéseket.

Bővebben a 2. és a 3.,
vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.