Thaiföldi mérgezések

Hírösszefoglaló
2011. 08. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rejtélyes körülmények között meghalt turisták ügyében nyomoznak a thaiföldi hatóságok – jelentette a távirati iroda. Az eddigi eredmények szerint az öt külföldi halálát mérgező vegyi anyagok, valószínűleg növényirtó szerek okozhatták, amelyekkel a hoteljükben kerülhettek kapcsolatba. Az áldozatok Új-Zélandról, Franciaországból, az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából január–februárban érkeztek a népszerű észak-thaiföldi városba, Csiang Majba, ahol három különböző hotelben szálltak meg. Egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan mi okozhatta a halálukat.
A titokzatos halálesetekkel egy időben egy thaiföldi idegenvezető is meghalt, három turista pedig megbetegedett, majd felépült ugyanazokban a hotelekben, ahol az áldozatok megszálltak.
A tragédiák okainak felderítésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az amerikai közegészségügyi hatóság is részt vesz. Négy haláleset és két megbetegedés más időben, de ugyanabban a hotelben, a Downtown Innben történt, ezért a hatóságok szerint valószínűleg összefüggésbe hozhatók egymással.
A thai kormány rövidesen új intézkedéseket vezet be a turisták védelmében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.