Tinilány miatt bukott meg a CDU politikusa

Stefan Lázár
2011. 08. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott minden tisztségéről Christian von Boetticher, a kereszténydemokraták (CDU) elnöke és miniszterelnök-jelöltje Schleswig-Holsteinben. A politikust saját párja vezetősége kényszerítette erre a lépésre, azt hangoztatva, hogy magánéletének egyik epizódja nem egyeztethető össze a konzervatív erkölcsökkel. A nagy port felkavaró eset széles körű vitát váltott ki: befolyásolhatja-e a privát életvitel a politikai karriert? A választópolgárok többsége nem osztja a tartományi CDU véleményét.
A negyvenéves Von Boetticher könnyes szemekkel lépett a kamerák elé, hogy beismerje, valós a híresztelés, viszonya volt egy tizenhat éves lánnyal. „E kapcsolat nem volt más, mint tiszta szerelem” – mondta a jövő évi tartományi választás esélyese, akit a jelenlegi miniszterelnök, Peter Harry Carstensen jelölt örökösének. „A párttal és a lakossággal nem lehet elfogadtatni ilyen affért” – hangzott viszont a CDU vezetőségének a döntése, annak ellenére, hogy Von Boetticher már előzőleg megszakította kapcsolatát a fiatal lánnyal. Jogilag sem lehetett semmit a szemére vetni, mert a törvény nem bünteti tizennégy éves kor felett a közös egyetértésből született szexuális viszonyt.
A reakciók arra utalnak, hogy a konzervatív párt hibát követett el, amikor nyomást gyakorolt Von Boetticherre, és kierőszakolta viszszalépését. Egy gyors felmérés eredménye szerint a polgárok többsége (55-66 százalék) nem tartja megvetendőnek a fiatal hölgy és a huszonhárom évvel idősebb férfi viszonyát, magánügynek tekintve, és álszentnek nevezi a CDU érvelését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.