Tizennégyen Teguba

Munkatársunktól
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizennégy versenyző nevezését – a szintet utolsóként, 800 méteren teljesítő Kazi Tamással együtt – küldte el a Magyar Atlétikai Szövetség az augusztus 27-én kezdődő tegui vb-re. A csapatban heten képviselik a dobó szakágat, a futószámokban öten indulnak, egy-egy versenyző áll rajthoz hétpróbában és 20 km-es gyaloglásban. „A csapat egy része a Kínában zajló Universiadéról utazik majd át Dél-Koreába, az itthoniak pedig pénteken indulnak a világbajnokság helyszínére” – mondta Dornbach Ildikó szakmai igazgató, aki korábban úgy nyilatkozott: egy éremmel már elégedett lenne Teguban. A dobogóra jó eséllyel pályázik a tavaly Eb-harmadik kalapácsvető Pars Krisztián és a diszkoszvető Kővágó Zoltán is. Pars második a világranglistán, de az első helyen álló orosz Zagornij sérülés miatt nem indul a vb-n. Diszkoszvetésben Kővágó világranglista-vezető.
A vb-csapat, férfiak: Pars Krisztián, Németh Kristóf (kalapácsvetés), Kővágó Zoltán, Fazekas Róbert (diszkoszvetés), Kürthy Lajos (súlylökés), Kiss Dániel, Baji Balázs (110 m gát), Kazi Tamás (800 m), Minczér Albert (3000 m akadály); nők: Papp Krisztina (10 ezer m), Orbán Éva (kalapács), Márton Anita (súly), Farkas Györgyi (hétpróba), Madarász Viktória (20 km gyaloglás).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.