Tovább menetel a Debrecen és a Győr

A Debrecen 2-1-re legyőzte a címvédő Videotont a labdarúgó NB I 5. fordulójában, így továbbra is százszázalékos. Csakúgy, mint a Győr, amely a Vasas felülmúlásával egyúttal a piros-kékek edzőjének, Komjáti Andrásnak a vesztét is okozta. Továbbra is vergődik az ezúttal Kispesten vesztes Ferencváros, az Újpest Kaposvárott megszerezte első góljait és pontját.

Munkatársunktól
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rögtön a 3. percben vezetést szerzett a DVSC. Az addig a kapujuk elé beszorult hazaiak elsőre úgy tűnt, csak felszabadítanak, ám ahogy hullott labda, már lehetett látni, kiváló indítás kerekedik belőle. Kulcsár Tamás lépett ki vele Horváth és Vaskó között, majd szépen átemelte a labdát a kiinduló Tujvel fölött. A folytatásban enyhe Videoton-mezőnyfölényt, majd sok szabálytalankodást – már az első félidőben négy sárga lapot – jegyezhettünk fel. A vendégek még az első félidőben egyenlítettek egy szerencsés találattal. Alves a bal szélen kibújt Bódi és Nikolov között, beadásába Korhut botlott bele, a labda Novakovics kapusra, róla pedig a hálóba perdült. Öngól.
A második félidő annyiban másolta az elsőt, hogy ismét gyorsan vezetéshez jutott a Debrecen. Szöglet után a túloldalon helyezkedő Ramos elé pattant a labda, aki levette azt, majd rádőlt, s bár Vaskó belefejelt az erős löketbe, hárítani nem tudott. Ezután többet támadott a Videoton – a hajrában Nikolics ziccert hibázott –, de gólt nem szerzett, így maradt a 2-1 a Loki javára. Azaz nem szakadt meg a Vidi rossz debreceni sorozata.
A Ferencváros kilátástalan játékkal maradt alul 1-0-ra a Bozsik-stadionban. Csak idő kérdése volt, hogy a Honvéd mikor szerez vezetést; a 73. percig kellett várni erre. A Ferencváros kapusa, Ranilovic drámája, hogy ismét az ő hibájából született a gól. Novák lövését nem tudta megfogni, talán csak az utolsó pillanatban döntötte el, hogy inkább kiüti a labdát – ám nem oldalra, hanem a kapu elé paskolta: Németh Norbert először sután ért a labdához, de az óriási helyzetet képtelen volt elhibázni. Ranilovicnak ez a negyedik hibája volt csupán öt forduló alatt. E négyből kettő szarvashiba: ez a mostani, továbbá a Kaposvár ellen elkövetett, amikor Okuka beadását a saját kapujába ütötte; s a Debrecen ellen Bódi, illetve a Pécs ellen Nagy Olivér lövését is háríthatta volna kicsit nagyobb határozottsággal.
Ám túlzás lenne egyedül az ő nyakába varrni az FTC mélyrepülését, hiszen a hat kapott góllal szemben csak három rúgott áll. Az Aalesund elleni hazai meccsen még látványosan futballozó zöld-fehérek teljesen összezuhantak. Morális válság miatt éppen azt a két embert, Andrezinhót és Abdit kellett elküldeni, akik fazont adhatnának a játéknak. Nem is látszik a kilábalás lehetséges útja, nem csupán szerencsétlen, egyszerűen gyenge a Ferencváros. Az edzőváltás önmagában nem oldana meg mindent, mégis kérdéses, meddig tart a vezetők türelme Prukner Lászlóval szemben.
A Vasasnál a Győrtől elszenvedett újabb vereséggel Komjáti András sorsa már megpecsételődött. A hivatalos bejelentés még várat magára, de nyílt titok, hogy a mai edzést már a beharangozott horvát mester, Marijan Vlak irányítja.
Szegény embert az ág is húzza. Az Újpest tegnap a forduló zárásaként 11-esből kapott góllal már a 7. percben hátrányba került, majd Szokolt, aki a megsérült Fehér Csabát váltotta, kiállították. A második félidőben kétszer is egyenlített az Újpest, így végre nem csak gólt, pontot is szerzett.

Az NB I állása
1. DVSC 5 5 – – 11-3 15
2. Győr 5 5 – – 8-3 15
3. Pécs 5 4 1 – 8-4 13
4. Honvéd 5 4 – 1 14-4 12
5. Pápa 5 3 1 1 5-3 10
6. Paks 5 2 2 1 7-8 8
7. Kecskemét 5 2 1 2 10-7 7
8. Diósgyőr 5 2 1 2 8-6 7
9. Videoton 4 2 – 2 7-4 6
10. Kaposvár 5 1 2 2 6-9 5
11. Siófok 4 1 1 2 3-4 4
12. Haladás 5 1 1 3 3-6 4
13. Ferencváros 5 – 2 3 3-6 2
14. Újpest 5 – 1 4 2-8 1
15. Vasas 5 – 1 4 5-14 1
16. ZTE 5 – – 5 2-13 0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.