Továbbra is bizonytalan a torony sorsa

Tovább tart a bizonytalanság az egy hét múlva kezdődő Sziget Fesztivál körül: az oda bejelentett tüntetésen túl a tíz emelet magas toronynak továbbra sincs engedélye.

2011. 08. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszületett a határozat Újbudán, és „építési engedély nélkül” megkapjuk a helyi hatóság hozzájárulását, hogy felállíthassuk a Sziget Fesztivál 30 méter magas tornyát – közölte lapunkkal tegnap Fülöp Szilvia, az építményt szponzoráló Vodafone sajtófőnöke. Kerestük Horti Istvánt, a XI. kerület jegyzőjét, titkárságán azonban közölték, legkorábban ma adhatnak tájékoztatást. Az újbudai polgármesteri hivatal vezetője múlt szerdán leszögezte: „A fővárosi kormányhivatal a Sziget Fesztivál Vodafone-tornyának felállításához szükséges munkát építési engedélyhez kötött építési tevékenységnek minősítette. Az építési engedélyt csak a tervdokumentáció elfogadása után adhatja ki Újbuda hivatala. A rendezvény megtartásához szükséges engedélyek kiadásához a szakhatóságok hiánypótlásra szólították fel a szervezőket.”
Akármiben is állapodtak volna meg a felek, lapunk úgy tudja, a West-Balkán tragédiája után elfogadott kormányrendelet értelmében a jegyző sem járulhat hozzá a torony felépítéséhez, ha nincs meg a tűzrendészeti szakvélemény. Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője lapunknak elmondta: még mindig nem tudták megkezdeni az érdemi eljárást, mert a kivitelezőktől augusztus 1-jei hatállyal ők is hiánypótlást kértek. – Szakhatóságunk döntéséig nem épülhet fel a torony – szögezte le a szóvivő.
A fesztivál engedélyezési ügye azért került az újbudai jegyző elé, mert az eddig eljáró Óbuda-Békásmegyer érintettségre hivatkozva másik hatóság kijelölését kérte. A toronyügy mellett továbbra is kétséges, hogy mi lesz a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik tagja által a Sziget Fesztivál helyszínére bejelentett tüntetéssel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.