Ünnepi örömzene a Duna partján

Juhász Emma
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a tűzijátékot nézheti végig felemelő környezetben, de a magyar jazz kiválóságainak koncertjét is élvezheti, aki a holnap estét a budapesti Művészetek Palotájában tölti. Ahogy ezt már megszokhattuk, a MűPa tárt kapukkal várja közönségét az államalapítás ünnepén, Jazz a Palotában elnevezésű programján, az idén is ingyenesen.
A három színpad a legkülönfélébb irányzatokat vonultatja fel. A beltéri helyszíneken a tradicionális és a modern jazz avatott képviselőiből álló kiszenekarok és a hozzájuk szabadon csatlakozó, egymást váltó, alkalmanként egész fúvóskarrá duzzadó szólisták zenélnek majd jam session jelleggel. Az üvegteremben délután öt órától az Oláh Dezső Trió adja meg az alaphangot, a Zászlótéren pedig a Pataj György Quintet zenél ugyanebben az időben.
Eközben a P’Art Kávéház teraszán felállított nagyszínpadon este fél nyolcig a Hot Club of Hungary játszik, utánuk pedig a Police Big Band, illetve karmesterük, a trombita- és harsonaművész, zeneszerző Szalóky Béla, a program művészeti vezetője és házigazdája gyűlik össze közös örömzenélésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.