Védőponyvát emelnek a reaktor fölé

Hírösszefoglaló
2011. 08. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási védőponyvát épít a március 11-i földrengésben és az azt követő szökőárban megsérült Fukusima–1 nukleáris erőmű egyik legsúlyosabban megrongálódott reaktora fölé a Tepco – jelentette az AP. A japán üzemeltető reményei szerint a burkolat megakadályozza majd a korábban kiszivárgott radioaktív anyagok továbbterjedését, megelőzi az esővíz beömlését, illetve elejét veszi a további szivárgásoknak és jövőbeni robbanásoknak. A sátorszerű építmény az egyes számú reaktor külső reaktorházát hivatott helyettesíteni. A szerkezet építését ezen a héten megkezdték, és várhatóan szeptember végére fejezik be – közölte tegnap Vatanabe Kodzsi, a Tepco szóvivője. A légmentes poliészterből készült, és acél tartószerkezettel ellátott sátor 54 méter magas és 47 méter hosszú lesz. A munkálatokkal azért kellett eddig várni, mert a helyszín túl veszélyes volt a munkások számára. Amennyiben a most épülő sátor beválik, akkor hasonló építményeket húznak majd fel a létesítmény többi reaktora fölé is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.