Visszafogott angol rajt, dortmundi blama

Munkatársunktól
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszafogott Arsenal, Liverpool és Chelsea, szerencsés Manchester United. Nagyjából így foglalhatjuk össze az angol labdarúgó-bajnokság hét végi, első fordulójának eseményeit. Az MU a két magyart is foglalkoztató West Bromwichhoz látogatott tegnap délután. Előzetesen is ismert volt, hogy Fülöp Márton és Gera Zoltán sem lép pályára a hazaiaknál. Fülöp második kapusnak, Ben Foster tartalékának igazolt a WBA-hoz, Gera pedig két okból sem játszhatott. Egyrészt még sérült, másrészt az előző idényből átvezetett eltiltását tölti. A Manchester a felkészülés során kiváló formát mutatott, tegnap ennek szerves folytatásaként Rooney révén már a 13. percben vezetést szerzett. Utána azonban akadozott a gépezet, csak öngóllal fordította a maga javára a meccset a bajnoki címvédő. S akkor mit mondjunk a Chelsea-ről és az Arsenalról? A két londoni gárda egyaránt szolid formát mutatva, 0-0-lal rajtolt.
Az újonc Queens Park Rangers borzasztóan rajtolt, hazai pályán 4-0-ra kikapott a Boltontól. A házigazdánál Buzsáky Ákos a 72. percben, 0-3-nál állt be, a vendégeknél Bogdán Ádám kispados volt.

Anglia 1. forduló: Newcastle–Arsenal
0-0, Blackburn–Wolverhampton 1-2, Fulham–Aston Villa 0-0, Liverpool–Sunderland 1-1, Queens Park Rangers–Bolton 0-4, Wigan–Norwich 1-1, Stoke City–Chelsea
0-0, West Bromwich–Manchester United 1-2. A Manchester City–Swansea meccset ma játsszák, a Tottenham–Evertont a londoni zavargások miatt elhalasztották.

Szalai Ádám és Stieber Zoltán csapata, a Mainz kétgólos győzelmet aratott Freiburgban a német Bundesligában, így két forduló után százszázalékos. A súlyos sérüléséből lábadozó Szalait nem nevezték a mérkőzésre, míg Stieber a cserepadról nézte végig az összecsapást, nem kapott lehetőséget.
A címvédő Borussia Dortmund némi meglepetésre pont nélkül távozott a Hoffenheim otthonából, a bajnokságot hazai vereséggel nyitó Bayern München pedig a Wolgfsburg vendégeként az utolsó percben Gustavo góljával megszerezte első sikerét. A bajorokhoz hasonlóan javított a Schalke is, amely az első forduló kudarca után – a triplázó holland Klaas-Jan Huntelaar (képünkön) vezérletével – magabiztosan verte a vendég Köln együttesét.
A Nagy Dánielt foglalkoztató Hamburg a berlini Herthát fogadta, s fordulatos meccsen 2-2-es döntetlent ért el. A fiatal magyar játékost nem nevezték az összecsapásra. Döntetlent játszott egymással az első fordulóban egyformán győztes Borussia Mönchengladbach és VfB Stuttgart. A vendégeknél Hajnal Tamás a kezdőcsapat tagja volt, miután a csapata egyenlített, a 72. percben lecserélték.

Németország, 2. forduló: Mönchengladbach–Stuttgart 1-1, Hoffenheim–Dortmund 1-0, Wolfsburg–Bayern München
0-1, Schalke–Köln 5-1, Freiburg–Mainz
1-2, Nürnberg–Hannover 1-2, Hamburger–Hertha 2-2, Kaiserslautern–Augsburg 1-1, Leverkusen–Werder Bremen 1-0.

Spanyolországban tegnap lapzárta után kezdődödött a Real Madrid–Barcelona Szuperkupa első felvonása. Addig hivatalosan nem jelentették be, hogy Fabregas az Arsenaltól a katalánokhoz szerződött-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.