A baptisták a hiteles egyházak mellett

Hírösszefoglaló
2011. 09. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiáll a baptista egyház azon evangéliumi, hiteles egyházak mellett, amelyek első körben nem kerültek az elismert felekezetek közé az új egyházi törvény értelmében – közölte Mészáros Kálmán, a Magyarországi Baptista Egyház és a Magyar Baptisták Világszövetségének elnöke. Közleményében úgy fogalmazott: ezek az egyházak hosszú évtizedek óta a megtérés evangéliumát hirdetik hűségesen, és eddigi szellemi, valamint oktatási és szociális munkásságuk révén jó bizonyságot szereztek a társadalom előtt áttekinthető, hiteles tevékenységükkel. Mészáros többek között a metodistákat, a pünkösdistákat, az adventistákat, az Üdvhadsereget és a Golgota Keresztény Gyülekezetet nevezte meg, amelyek szerinte megfelelnek az egyház kritériumainak. Reményét fejezte ki, hogy az Országgyűlés őszi ülésszaka napirendre tűzi ezen egyházak törvényes elismerését.
– Mi, baptisták, akik a reformáció óta jelen vagyunk a Kárpát-medence népei szellemi arculatának formálásában, természetesnek tartjuk, hogy a törvény az elismert egyházak közé sorol bennünket – írta Mészáros, hozzátéve, üdvözlik az egyházi törvény életbe lépését, amely a húsz évvel ezelőtti, számtalan szakadást és megosztottságot generáló ultraliberális törvény helyébe lép majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.