Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A Barcelona esete Usain Bolttal

Munkatársunktól
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eseménydúsan kezdődött kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája 2011–12-es idénye. Hideg zuhanyban volt része a címvédő Barcelonának: Pato már a 24. másodpercben bevette Valdes kapuját. (Ez a BL-történet leggyorsabb találata.) A Milan brazilja a félpályánál faképnél hagyta a teljes katalán védelmet, egészen a kapuig loholt, s „felbőrözte” Valdest. Josep Guardiola, a hazaiak mestere joggal jegyezte meg a meccs után, Patót Usain Bolt sem érte volna utol. A Barcelona magához tért a sokkból, fordított 2-1-re – a másodikat Villa gyönyörűen tekerte be szabadrúgásból –, ám nem érezhette magát biztonságban. S a meccs vége ismét a vendégeké volt, szöglet után állította be a 2-2-es végeredményt. A hazaiak számára az elmaradt győzelemnél is nagyobb csapás Andres Iniesta sérülése: beszakadt a középpályás combizma, ezért a játékos legalább egy hónapos kihagyásra kényszerül.
– Ezúttal nem sokra mentünk a labdabirtoklással – kezdte értékelését Guardiola. – A Milan ugyan a saját tizenhatosán belül védekezett, ennek ellenére benne volt a gól. Ez hagyományos erősségük az olasz csapatoknak.
– Ettől szép a futball, mert néha akkor veszítesz, amikor nem érdemled meg, máskor pedig úgy nyersz, hogy nem szolgáltál rá – ismerte el Massimiliano Allegri, a Milan trénere, hogy nem álltak hadilábon a szerencsével. – A Barcelona a világ legjobb csapata, nem adtuk fel hátrányban sem, megszereztük az egyik pontot. Ez erőt ad a bajnokságra is.
A Porto saját magának tette nehézzé a Sahtar Donyeck elleni mérkőzést. Az elején Hulk 11-est rontott, majd Hélton kapus óriási hibáját kihasználva Luiz Adriano révén a vendégek vezetéshez jutottak. Hulk javított, a 28. percben úgy 30 méterről iszonyatos erejű szabadrúgást küldött kapura. Ribka odaért a lövésre, de a labda elvitte a kezét… A 40. percben Rakickij kiállítása megpecsételte a Sahtar sorsát, amely végül csak kilenc emberrel fejezte be a meccset.
Hulk bombája csak azért nem a forduló gólja, mert Perisic a Dortmund színeiben még nála is nagyobbat rúgott. Bal lábbal, kapásból, elemi erővel bikázott keresztbe, a pipába a 88. percben, így mentve pontot a csapatának az Arsenal ellen. Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője joggal jegyezte meg, a gól kihagyhatatlan lesz a BL reklámklipjeiből. Az érintett humorosan fogadta az elismerést: „Mindig így célzok, ám sajnos néha a lelátóra száll a labda…” Huszti nem kapott lehetőséget a vesztes Zenitben, a Genk pontszerzéséből a csapat két magyar játékosa viszont kivette a részét. Köteles László védett, Tőzsér végigjátszotta a találkozót. Előbbit a Sport.be belga portál a meccs emberének választotta.
BL-csoportkör, 1. forduló, kedd. E csoport: Chelsea–Leverkusen 2-0, Genk–Valencia 0-0. F cs.: Olimpiakosz–Marseille 0-1, Dortmund–Arsenal 1-1. G cs.: Porto–Sahtar 2-1, APOEL–Zenit 2-1. H cs.: Barcelona–Milan 2-2, Plzen–BATE Boriszov 1-1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.