Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A „Fili” gyerekei Brüsszelbe mennek

Vakulya Eszter
2011. 09. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszelbe megy koncertezni a 150 tagú székely ruhás együttes: a Magyar Örökség díjas Szentegyházi Gyermekfilharmónia az Európai Unió meghívására ad hangversenyt többek között a belga parlament nagytermében és az Európai Parlamentben. A Gyermekhangok Európáért elnevezésű nyugat-európai turné első állomása is szimbolikus: a határon túli gyermekegyüttes ma délután fél ötkor Budapesten, a Parlamentben nyitja meg a hangversenykörutat egy koncerttel. Az Országház után holnap Győrben folytatják, ahol este hatkor a Széchenyi téren hallhatjuk őket. Pénteken elhagyják a magyar határt, további állomásaik Mühldorf, München és Brüsszel, hazafelé pedig 22-én a bécsi Stephansdomban és 23-án a pozsonyi Szent Márton-dómban lépnek fel. A „Fili” decemberben újra jön, szokásos adventi turnéjuk több magyar várost is érint: Nyíregyházán, a felvidéki Kassán, Ózdon, Miskolcon és Gyomaendrődön adnak koncertet a karácsony előtti napokban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.