A Forrás újabb sikere Pekingben

Nagy sikerrel zárult a Forrás Galéria részvétele a 14. Pekingi Nemzetközi Art Expón, amelyen Magyarország volt a kiemelt díszvendég. A magyar kiállító elnyerte a vásár legbefolyásosabb galériája címet, amelyet a rendezők a kínai kulturális minisztérium hozzájárulásával ítéltek oda.

Munkatársunktól
2011. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A díszvendég megbecsültségét jól érzékelteti, hogy a megnyitón Huang Yuejin miniszterhelyettes mellett Tóth Norbert, a Forrás Galéria igazgatója mondott beszédet. Ezen kívül a megnyitó estéjén Huang Rui kortárs kínai képzőművész, kurátor, a 798 Art Zona, a legjelentősebb művésztelep igazgatója fogadást is rendezett a magyar kiállítók tiszteletére.
A CCTV és a Beijing TV híradójában folyamatosan tudósított a vásárról. Vasárnap Tóth Norbert ünnepélyes keretek között a Forrás Galéria nevében átvette Xie Yongguantól, a Nemzeti Művészeti Akadémia alelnökétől azt az oklevelet, amely szerint a Forrás elnyerte a vásár legbefolyásosabb galériája címet.
Tian Henian nyugalmazott miniszterhelyettes az alábbi szavakkal méltatta beszédében a Forrás Galériát: „A legnagyobb befolyású galériák kiemelt szerepet játszanak a legfontosabb művészi értékek meghatározásában és abban, hogy a legértékesebb művészek jelenjenek meg a világ és Kína műtárgypiacán.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.