A Fradi mi vagyunk

2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkettőzött figyelemmel írom a következő sorokat, itt most nem babra megy a játék, a témakör békeidőben is tűzszerészért kiált, hát még most! Edzőcsere a Fradi futballcsapatánál.
Az Üllői úton megszokták már: 21 év alatt ez a huszadik változás a kispadon. Nem is kispad ez már, inkább forgószék, momentán amolyan vesztőhely. Mostantól Détári Lajos fog majd itt fészkelődni, de ő sem biztos, hogy átmelegszik, merthogy maga is mozgékony típus. Mondom, elméletben nem nagy ügy egy ilyen edzőcsere, aki most érkezett a Holdról, nem is érti, mi ez a felhajtás. De odafönn nincs Üllői út, s egyik kráterre sem írták még rá, hogy „Fradistának lenni felelősség!”. Nálunk viszont nagy esemény az ilyen – ha fellengzősen hangzik is, ha kinevetnek is érte, azt mondom: nemzeti ügy. Mert ennek a klubnak a története kicsiben a nemzet legújabb kori története. Mindkettőt gáncsolta, horthystázta a kommunizmus, meglopta, szétrabolta a privatizáció, rosszarcú kalandorok gázoltak át rajta, mégis áll még makacsul, kapaszkodót keres… Ez a Fradi voltaképpen mi vagyunk. Most éppen Détári Lajos próbál a zöld-fehérekből Fradit faragni; olyan régit. Ha sikerül, talán Nagy Lajosnak kereszteli majd az utókor. (Magam amúgy ős újpesti vagyok, ellenfél-cimbora. Na és?)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.