A hét elején döntenek Galambosról

Swendt Pál
2011. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Galambos Lajos, a polgári elhárítás egykor főigazgatója előzetes letartóztatásának meghoszszabbításáról a hét első napjaiban hoz jogerős döntést a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa – tájékoztatta lapunkat Czine Ágnes, a táblabíróság büntetőkollégiumának vezetője.
Galambos Lajost július 14-én helyezték előzetesbe, miután a Budapesti Katonai Ügyészség államellenes bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg. A nyomozó hatóság a harminc napra elrendelt kényszerintézkedés lejárta után annak kilencvennapos meghosszabbítását kezdeményezte, amit az első fokon döntő Fővárosi Bíróság (FB) katonai tanácsa jóvá is hagyott. A határozat ellen Galambos és védője fellebbezést jelentett be, így a jogerős verdiktet a táblabíróság mondja ki.
Az ügyben Szilvásy György volt titokminiszter a kémkedés felbujtójaként, Galambos hivatali utódja, Laborc Sándor bűnpártolóként, Püski László pedig bűnsegédként szerepel. Püskinek, az ügyben felbukkanó, orosz hátterű biztonságtechnikai cég többségi tulajdonosának az előzetes letartóztatását augusztus elején hatvan nappal hosszabbította meg az FB.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.