A jó hírek sem segítettek

Hiába jött kedvező makrogazdasági adat a tengerentúlról magyar idő szerint kora délután, ez sem volt elég ahhoz, hogy a BUX index a pozitív tartományban zárjon, a mutató ugyanis 0,73 százalékot esett – egyedüliként a régióban. A nagy papírok közül csak a Magyar Telekom tudott erősödni, az OTP árfolyama nem változott.

Munkatársunktól
2011. 09. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős kezdés után hamar beesett a semleges szint alá a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. Az eladói hullám kora délután ért véget, amikor a mutató a kedvező amerikai makrogazdasági adat hatására kiugrott, ám a lendület rövid életűnek bizonyult, így a nap végére a BUX ismét a negatív tartományba került. Az index
18 000,67 ponton állt meg, ami 0,73 százalékos, vagyis 132,91 pontos esésnek felelt meg. Emellé jócskán átlagon aluli, 8,4 milliárd forintos forgalom párosult.
Német Sándor, a Buda-Cash brókerház kereskedelmi igazgatóhelyettese a távirati irodának elmondta, hogy a piacok Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének pénteki beszédére várnak. A svájci frank gyengült és az arany ára is csökkent, az európai indexek ezért tudtak felfelé menni. A szakértő hozzátette, a magyar piac azonban alulteljesítő volt, a hazai parkettre még nem érkezett meg a jó hangulat, illetve a pénz. Nem úgy a nyugat-európai tőzsdékre, amelyek tegnap másfél százalék feletti emelkedéseket produkáltak. De régiónkban is hasonlóan pozitív kép bontakozott ki: Prága 1,6, Moszkva 1,4, Varsó pedig 0,1 százalékkal került feljebb.
A budapesti parketten az OTP árfolyama stagnált, a bankpapírok pedig 5,7 milliárd forintos forgalmat generáltak. A Goldman Sachs az OTP esetében alacsonyabb hitelportfólió bővülésre számít a következő években. A befektetőház így 7130 forintról 5295 forintra csökkentette a hazai nagybank célárát. A Mol 2 százalékot esett közel 2 milliárd forintos forgalomban.A nagyok közül egyedül a Magyar Telekom erősödött, 0,4 százalékot, míg részvényei 115 millió forint értékben cseréltek gazdát.
Gyengült tegnap a hazai fizetőeszköz. Kora este egy euróért 273, míg egy svájci frankért 238,5 forintot kellett adni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.