A legzöldebb fesztivál Szegeden

R. Kiss Kornélia
2011. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljött az idényzáró fesztiválok ideje, többek között az egyik „emberszabású”, zöld környezetben és zöldelvek mentén megtartott Szegedi Ifjúsági Napoké. A mindössze négynapos fesztivál már kedden elkezdődött a Tisza-parti városban egy világzeneinek induló nyitónappal a Csík Zenekar és Ferenczi György társaságában, és olyan zenekarok is megfordultak Szegeden, mint a N.O.H.A. és a brit turnéját Magyarországon indító amerikai alter-rock zenekar, a Wheatus.
Ma és holnap még lesz alkalmunk a SZIN-en búcsúztatni a nyarat, például a Beatrice, az Edda, holnap pedig a Hiperkarma vagy a 30Y koncertjein, és a zárónapra esik az Egyesült Államok mostanában inkább az elektronikus zene felé kacsingató R&B-királynőjének, Kelisnek a fellépése is, aki legutóbbi, Flash Tone című albumát is bemutatja a SZIN közönségének.
A tiszai strandolás előnyei mellett környezettudatos énünk is értékes élményekkel gyarapodhat a hét végén Szegeden: többek között a SZIN is az újrahasznosítható söröspoharak fesztiválja (bárcsak mindenhol bevezetnék!), és számos zöldprogramot szerveznek a környezet védelme jegyében. Ma például SZINdizájn divatbemutató lesz, amelyen divattervezők és dizájnerek mutatják be zöldkollekciójukat, amelyet újrahasznosított vagy környezetbarát anyagokból készítettek a fenntartható divat jegyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.