A parlament előtt a lex Ajka

Hírösszefoglaló
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bekerülhet az ősszel módosítandó büntető törvénykönyvbe az úgynevezett „befolyásolás vásárlása” új jogintézmény. Az erről szóló módosító javaslatot Ékes József, a Fidesz ajkai képviselője nyújtotta be az Országgyűlésnek. A „befolyásolásvásárlás” tilalma büntethetővé tenné azt, „ha valaki befolyással való üzérkedésre akar rávenni egy hivatalos személyt”, s ha az erre nem hajlandó, akkor ezen új paragrafus „nem hagyja a felbujtást büntetés nélkül”. Ravasz Tibor, a Fidesz ajkai alelnöke arról számolt be, hogy egy ajkai eset adta az apropót az indítványhoz. Emlékeztetett: az MSZP-s Schwartz Béla, Ajka polgármestere szerintük arra akarta rávenni tavaly Ékest, hogy állítsa le az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ajkai önkormányzatnál folytatott vizsgálatát. Különböző bizottsági elnöki és tanácsnoki posztokat is felajánlott – mondta – az önkormányzat Fidesz-frakciója tagjainak, ha nem tesznek több feljelentést az ÁSZ-nál. Az elhangzottakról (a vesztegetési kísérletről) Ékes Józsefnek hangfelvétele is van – idézte fel Ravasz Tibor.
Korábban Horváth József, Ajka MSZP-s alpolgármestere tagadta, hogy Schwartz kérte volna Ékest a vizsgálat leállítására, s ennek fejében tisztségeket ajánlott volna fel fideszeseknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.