Akciótervet hirdet a kormányfő

Komoly bejelentésre készül a parlament mai ülésén Orbán Viktor. Az őszi ülésszak nyitányán az euróválság magyarországi hatásainak kivédését és a legnehezebb helyzetben lévő családoknak szóló megoldásokat tartalmazó akciótervet vázol majd fel a miniszterelnök.

Munkatársunktól
2011. 09. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A devizahiteleseknek fontos, hogy kiderülhet, a kormány támogatja-e a Fidesz-frakció által javasolt, rögzített árfolyamú végtörlesztés lehetőségét. Erről a tegnapi kormányülésen volt szó, hivatalosan annyit tudni, hogy a kabinet egy olyan megoldást fog kidolgozni, amely „erkölcsileg helyes, pénzügyileg mindenki számára tartható, és jogilag is megállja a helyét”. Lapunk úgy tudja, a kormány elképzelhetőnek tartja a Fidesz-frakció javaslatának megvalósítását azzal, hogy a részleteket még ki kell dolgozni. Ennek kapcsán a kormánypárti politikusok és jobboldali értelmiségiek zártkörű, szombati kötcsei találkozója után a miniszterelnök szóvivője azt mondta: a kormány javaslata megosztja azokat a terheket, amelyek a devizahitelezésből adódó kockázatokkal járnak, és amelyekre az előző nyolc évben a szocialista kormányok nem hívták fel a figyelmet. Orbán Viktor Kötcsén is kormánya egyik legfontosabb stratégiai céljaként említette az államadósság csökkentését, és megerősítette, hogy a kormány kiáll az egykulcsos, arányos adórendszer mellett.
A parlament mai ülésén kiderül, hogy a képviselők kétharmados többséggel felfüggesztik-e Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát, ahogyan azt a szakbizottság javasolta. A volt szocialista kormányfőt hivatali visszaélés miatt hallgatná ki gyanúsítottként az ügyészség a sukorói kaszinóberuházás ügyében. Gyurcsány nem biztos abban, hogy az ügyészség – megfogalmazása szerint – koncepciós vádjaival szemben bizonyítani tudja ártatlanságát, mert Magyarországon egypárti féljogállam van.
Részletek a 3.,
vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.