Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Álrendőrök bűnbandáját számolták fel

Csibra Tibor
2011. 09. 24. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álrendőröket fogtak el a fővárosban a napokban. A három gyanúsított azzal az indokkal keresett fel otthonukban idős embereket, hogy esetleges betöréseket szeretnének megakadályozni, és ehhez le kell fényképezniük a tulajdonosok lakásban tartott értéktárgyait – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Berár Iván, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának vezetője. A terheltek szabadon megvásárolható eszközökkel, sorszám nélküli rendőrigazolvánnyal, baseballsapkával, fényvisszaverő mellénnyel, tonfával szerelkeztek fel, így tévesztették meg a tulajdonosokat. Volt olyan sértett, akinek lakásából több millió forint értékben vittek el készpénzt és ékszereket. Az elkövetőket – egy 44, egy 40 és egy 17 éves férfit – jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítják.
Berár Iván hangsúlyozta, hogy a rendőrség feladatai között nincs olyan, amivel a terheltek megtévesztették a sértetteket. Felhívta a figyelmet, ha bárkinek kétséges az intézkedés jogossága, a 107-es telefonszámon ellenőrizheti, hogy valódi rendőrökkel van-e dolga. A csoport tagjai hat ingatlan tulajdonosait keresték fel a közelmúltban, az utolsó helyen azonban a lakók megzavarták őket. A társaság egy értékes festményre vetett szemet, s a nyomozók sejtették, hogy visszatérnek a műkincsért. Lesben álltak a helyszínen, és lecsaptak a két nap múlva megjelenő álrendőrökre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.